Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Ontspannen de feestmaand door en zonder stress genieten van de kerstdagen.

De maand december, met alle feestdagen, is voor de meeste mensen een maand waarnaar uitgekeken wordt. Toch is het ook vaak een stressvolle tijd, vooral de aanloop er naartoe. Naast alle normale bezigheden die je hebt, komt er van alles bij en moet er over veel nagedacht en gepland worden. Een kerstdiner met vrienden, familie, cadeaus die gekocht moeten worden, helpen op de scholen van je kinderen met versieren en ga zo maar even door.

Hoe kun je het beste omgaan met deze kerststress en hoe zorg je ervoor dat je ervan kunt genieten?

 

8 tips om een ontspannen kerst tegemoet te gaan en zonder stress te kunnen genieten.

 

  1. Maak het overzichtelijk voor jezelf. Bedenk niet pas in december voor wie er welke cadeaus gekocht moeten worden. Maak een lijst of een schema van de activiteiten die maand en wanneer en waar je er inkopen voor wilt doen. Je kunt dan doelgericht de stad in zonder er uren rond te slenteren zonder dat je weet wat je wilt kopen.

 

  1. Maak een budget waar je je boodschappen van moet doen, wat je aan cadeaus wilt uitgeven en wat je aan een kerstoutfit wilt en kan uitgeven om geen financiële stress te hebben. Je bedenkt beter wat je waar wilt kopen om geld te besparen.

 

  1. Goede voorbereiding en verdelen van gerechten. Maak het jezelf makkelijker door de voorbereidingen van het diner te verdelen. Iedereen is dan bij het diner betrokken en het is leuk om elkaar te verrassen met een leuk gerecht. Denk tijdig na over het recept van jouw gerecht. Bepaalde gerechten kun je prima de dag ervoor maken en ‘afmaken’ op de dag zelf.

 

  1. Hou het eenvoudig. Maak iets wat iedereen lekker vindt, gegarandeerd een geslaagd kerstdiner. Geen moeilijk uitvoerbare gangen met ingewikkelde ingrediënten die veel mensen niet lekker vinden. Het kan eenvoudig, lekker en toch iets zijn wat je niet iedere dag eet.

 

  1. Naar buiten. Ga voor het diner lekker met je vrienden of familie naar buiten. De stress stroomt van je af en buitenlucht doet het diner nog beter smaken.

 

  1. Laat de perfectie los. Samen met je familie of vrienden zijn is het belangrijkste. Laat los dat het er perfect uit moet zien of perfect moet smaken. Lekkere wijn op tafel doet wonderen ;-).

 

  1. Tijd voor jezelf en zeg: ‘nee’. Blijf deze maand dingen voor jezelf doen. Sporten of andere ontspanning om tot rust te komen. Houd tijdens de kerstdagen ook ruimte voor jezelf en je gezin. Je hoeft de dagen niet helemaal vol te plannen met bezoek. De uitnodigingen voor een kerstborrel hier of een feestje daar blijven deze maand binnenstromen. Zeg gerust ‘nee’ en bekijk waar je écht naar toe wilt gaan.

 

  1. Nu je al deze tips hebt opgevolgd, blijft er niets anders over dan een ontspannen en gezellige tijd waar je van kan genieten. Het is niet vaak dat je met je vrienden of je familie allemaal bij elkaar bent. Neem ook even de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en te bedenken wat je anders wilt gaan doen of hetzelfde wilt blijven doen het komende jaar.

 

 

 

Bron: