Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische pijn

Leer ons kennen

Bijscholing over ‘pijn & het brein’

Eens in de zoveel tijd organiseert Medinello een bijscholing. Volgende week woensdag 22 mei wordt er een bijscholing georganiseerd met als thema: ‘pijn & het brein’. Deze bijscholing heeft als doel om onverklaarde pijnklachten begrijpelijker te maken en over te dragen naar de cliënt.

Onverklaarbare pijnklachten

Eén op de vijf mensen heeft last van langdurige pijnklachten waarvan een deel lichamelijk niet goed te verklaren is. Dit zorgt voor veel onbegrip bij zowel de cliënten als de zorgprofessionals. Lichamelijk onvoldoende verklaarde pijn blijkt grotendeels tussen de oren te zitten. Hiermee bedoelen we dat het centrale zenuwstelsel ontregeld is geraakt, waardoor het zich overwaakzaam gedraagt.

Het oude idee van ‘inbeelding’ blijkt echter niet helemaal te kloppen. Op grond van recente wetenschappelijke inzichten en de nieuwste beeldvormende technieken, zijn er verbeterde indicatiestellingen en behandelingen ontwikkeld. Tijdens deze bijscholing gaan we deze bespreken en hopen wij de onverklaarde pijn een stukje begrijpelijker te maken.

 

 

 

Praktische informatie

De bijscholing over ‘pijn & het brein’ kun je kosteloos bijwonen. De bijscholing wordt gegeven door Annemarieke Fleming, Gezondheidszorgpsycholoog BIG bij cluster Pijn & Gedrag/Reade revalidatie en auteur van ‘Pijn & het brein’.

Onderstaand enkele praktische informatie over de bijeenkomst:

  • Datum: 22 mei 2019
  • Welkom vanaf 17.30 uur / start programma 18.45 uur / afsluiting 21.30 uur
  • Tijdsinvestering: circa 3 uur
  • Accreditatie: aangevraagd
  • Deelnemers: POH-GGZ medewerkers
  • Locatie: Medinello IJmond, Steenhouwerskwartier 29B, 1967 KD, Heemskerk
  • Contact: Inge Kemeling, tel. (088) 5670140

Aanmelden voor de bijscholing kan via: ijmond@medinello.nl