Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Samen ‘Gezond aan het werk’

Met het programma ‘Gezond aan het werk’ biedt Medinello de oplossing voor werknemers met aanhoudende fysieke en/of mentale klachten of werknemers met (dreigend) verzuim. Bij Medinello hebben we de afgelopen decennia veel kennis en ervaring opgebouwd en toonaangevende multidisciplinaire behandelprogramma’s ontwikkeld op het gebied van het bewegend functioneren. Met ‘Gezond aan het werk’ maken wij samen met de werknemer, bedrijfsarts en werkgever de vertaalslag naar werkparticipatie. Samen gezond aan het werk met een duurzaam resultaat.

Gratis Online Check

Om snel en duidelijk te zien of ‘Gezond aan het werk’ een oplossing kan bieden, hebben we bij Medinello een kosteloze ‘Online Check’ ontwikkeld. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar geeft vooral snel duidelijkheid en bespaart daarmee kostbare tijd. Tijdens de Online Check wordt er aan de hand van een vragenlijst en een kort online gesprek met de casemanager gekeken of er een indicatie is voor de intake ‘Gezond aan het werk’. De Online Check kent geen verplichtend karakter en is vrij toegankelijk. Veel bedrijfsartsen kennen de aanpak van Medinello ‘Gezond aan het werk’, alsmede de indicaties welke hiervoor in aanmerking komen.

Als cliënt aanmelden

Als zorgverlener aanmelden

Multidisciplinaire intake en een werkcoach

Tijdens de multidisciplinaire intake vinden er gesprekken plaats met een psycholoog en fysiotherapeut. Aan de hand van vragenlijsten en onderzoek wordt er een persoonlijk behandeltraject opgesteld, die is gericht op het optimaliseren van de werkparticipatie en werkrelatie. Om de vertaalslag te maken naar de praktijk heeft iedere werknemer een Medinello werkcoach. De werkcoach kijkt oplossingsgericht naar alle randvoorwaarden die een duurzaam herstel ondersteunen. Hij of zij initieert of ondersteunt het proces van het werkhervattingsplan, ondersteunt bij communicatie tussen verschillende partijen en zorgt voor een veerkrachtplan wat duurzaam herstel moet bevorderen.

Soms spelen er medische vraagstukken of is aanvullende diagnostiek gewenst. Medinello beschikt over een medische staf met ervaren revalidatieartsen die op afspraak worden ingezet.

De bevindingen vanuit de multidisciplinaire intake, alsmede het voorgestelde behandeladvies wordt schriftelijk teruggekoppeld en desgewenst (online) besproken met de bedrijfsarts.

Bekijk de gezond aan het werk uitleg

Gezond aan het werk indeling

Het basisprogramma ‘Gezond aan het werk’ wordt op maat gemaakt en kan verschillen in tijdsduur, intensiteit en samenstelling. Regulier duurt het programma 13 weken en kan het worden verlengd met uitbreidingsmodules.

De vijf modules die worden gebruikt in het behandeltraject zijn:

 • Mentaal gezond aan het werk
  In deze module staat de mentale gezondheid in relatie tot de werkparticipatie centraal.
 • Fysiek gezond aan het werk
  Deze module is bedoeld om de belastbaarheid van de cliënt te vergroten, zodat de werkzaamheden beter kunnen worden uitgevoerd ofwel duurzaam hervat kunnen worden.
 • Werkcoach
  Deze module is gericht op het optimaliseren van de randvoorwaarden voor het duurzaam hervatten van werkzaamheden.
 • Breineducatie
  Inzicht krijgen in de verschillende instandhoudende factoren met betrekking tot fysieke en mentale klachten. Waar heb je wél en geen invloed op en wat is de invloed van pijn en stress op jouw werk.
 • Balans in je werkdag
  Deze module is gericht op het inzicht geven in de indeling en zwaarte van activiteiten gedurende de werkweek/werkdagen. Met als resultaat: ‘Hoe deel je optimaal je werkdag/werkweek in?’. Aansluitend kan er indien gewenst een stapsgewijze opbouw van dit activiteitenniveau plaatsvinden. 

Onze tarieven

Medinello werkt op basis van standaard uurtarieven, zie onderstaande tabel. Voorafgaand aan een behandeltraject schatten we in welke competenties we nodig hebben voor het traject en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Dit leggen we vooraf ter goedkeuring aan de bedrijfsarts voor. Wij gaan aan de slag als de offerte is goedgekeurd. Wij doen dat fixed price en fixed date.

Online CheckKosteloos
Oriënterend gesprekKosteloos
Multidisciplinaire intake€ 779,- (BTW vrijgesteld)
Basisprogramma Gezond aan het werk€ 3673,- (BTW vrijgesteld)
InzetMultidisciplinair
Duur12 – 16 weken
Indicatie behandeluren
per week
3,5 uren
Kosten Basisprogramma Gezond
aan het werk
€ 3673,00 (BTW vrijgesteld)
Optionele modules
Fysiek gezond aan het werk€ 419,- (BTW vrijgesteld)
Mentaal gezond aan het werk€ 419,- (BTW vrijgesteld)
Werkplekonderzoek op locatie€ 419,- (excl. BTW)

Samenwerkende partners

Medinello werkt o.a. samen met onderstaande partners op gebied van gezond, competent en werkend Nederland.

Samenwerking met werkgever

De communicatie is een essentieel onderdeel van het behandeltraject. Een goede afstemming bevordert het duurzame herstel van de medewerker binnen de werksituatie. Dit doen wij door middel van drie gesprekken: bij aanvang, tussentijds en bij beëindiging van het behandeltraject. Indien na het traject nog ondersteuning is gewenst, bijvoorbeeld bij een werkhervattingsplan, dan kan de werkcoach betrokken blijven middels de uitbreidingsmodule ‘Werkcoach’.

Behandelresultaten Medinello

De behandelresultaten van een multidisciplinaire behandeltraject Medinello zijn als volgt.

 • 87% van de cliënten hebben de vooraf gesteld behandeldoelen ‘volledig’ of ‘voor het grootste gedeelte’ behaald.
 • 98% van de cliënten beveelt een behandeltraject bij Medinello aan.
 • Medinello is in 2020 benoemt tot de top 10 meest gewaardeerde klinieken van Nederland, wanneer het gaat om cliëntervaringen gemeten door zorgkaart.nl.

Doel van de behandeling

Het programma ‘Gezond aan het werk’ is laagdrempelig en kent een multidisciplinaire en doeltreffende aanpak, waarbij werknemer, bedrijfsarts, werkgever en Medinello partners zijn in het herstelproces. We doen het samen, zijn transparant, hanteren korte lijnen en zijn door middel van de inzet van moderne online communicatiemiddelen uiterst effectief.

Ieder mens is uniek. Iedere klacht en hulpvraag staat op zichzelf. Dat vraagt om maatwerkoplossingen. Medinello gelooft in een multidisciplinaire aanpak, ieder vanuit zijn eigen kracht en perspectief, om gezamenlijk te komen tot de beste oplossing. Het programma is modulair opgebouwd, we bepalen vooraf met elkaar wat er nodig is. Zo weten we hoeveel tijd en inzet er nodig is en houden we elkaar betrokken. Daar wordt iedereen beter van.

Als cliënt aanmelden

Als zorgverlener aanmelden

Gezond aan het werk

Voorbeelden indicaties ‘Gezond aan het werk’

 • Chronische pijn houdings- en bewegingsapparaat
 • Burn-out
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Whiplash
 • Postcommotioneel syndroom
 • Opbouwen belastbaarheid voor tweede spoor

Even ruggespraak houden en overleggen of ‘Gezond aan het werk’ mogelijk iets is voor jou of jouw cliënt? Neem contact op met Medinello via 088-5670110 of maak gebruik van het aanmeldformulier voor cliënten of het aanmeldformulier voor zorgverleners.

Blog chronische pijn werklvoer 2
Klantenwaardering Medinello

Klantenwaardering

Medinello, behandelcentrum voor poliklinische revalidatie is vaak gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1

Bekijk alle waarderingen