Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Brochure Groepsbehandeling Fibromyalgie

Groepsbehandeling Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch en gegeneraliseerd pijnsyndroom. Dit houdt in dat mensen met deze ziekte met name pijnklachten hebben waarvoor geen oorzaak te vinden is. Hierdoor is fibromyalgie lastig te diagnosticeren en wordt het vaak ontkend door de omgeving. Aangezien de ziekte niet direct waar te nemen is, vinden mensen het lastig om hiermee om te gaan. De klachten lijken sterk op reumatologische klachten maar verschillen hierin doordat er geen schade is aan spieren of gewrichten.

De oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend. De klachten lijken een gevolg te zijn van een combinatie van factoren. Het ontstaan en voortduren van de klachten kan zowel komen door psychische, lichamelijke of omgevingsfactoren.

Behandeling

In het e-book vind je meer informatie over hoe fibromyalgie behandeld kan worden. De behandelingen zijn multidisciplinair en vinden plaats in groepsverband. Er wordt uitleg gegeven over fybromyalgie en hoe je met de ziekte om kunt gaan. De pijnrevalidatie is bedoeld om het dagelijks functioneren te verbeteren en de invloed van de klachten op je leven te verminderen. Lees meer over deze aandoening op onze pagina over fibromyalgie.

Lees e-book