Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische pijn

Leer ons kennen

Medisch Specialistische Revalidatie

Wanneer je hulp nodig hebt bij herstel of zelfstandig(er) wilt leren leven met de gevolgen of beperkingen van chronische klachten, kun je in aanmerking komen voor een medisch specialistische revalidatiebehandeling. Onze aanpak bij Medinello is hierin uniek, door een multidisciplinaire samenstelling van een revalidatiearts en specialistische behandelaars die samen als medisch team jou gaan helpen.

Een medisch specialistisch traject:

 • Maakt gebruik van een innovatief, maar bewezen effectieve aanpak
 • Biedt via intakes en zorgvuldig samengesteld revalidatietraject op maat
 • Zorgt dm.v. revalidatie voor een hogere kwaliteit van leven
 • Is 2e lijnszorg voor chronische klachten

Revalidatiebehandeling en therapie

Medisch specialistische revalidatie is een vernieuwende en effectieve manier van behandelen. Na indicatie voor behandeling stelt het medisch team samen met jou persoonlijke doelen op. Hieruit volgt een behandeltraject waarin “modules” worden gekozen die passen binnen jou revalidatieplan.

Gedurende de medisch specialistische revalidatiebehandeling monitoren wij jouw ontwikkeling en evalueren deze periodiek met jou waardoor behandeling op maat wordt geboden. Ook kan er dus tussentijds bijgestuurd worden, zowel toenemend in intensiviteit als juist afbouw, om de zorg te bieden die nodig is, niet alleen die vooraf gepland is.

Wat biedt medisch specialistische revalidatie?

Medisch Specialistische revalidatiebehandeling bij Medinello heeft ook aandacht voor (preventieve) leefstijladviezen die het welzijn van jou als persoon die chronische klachten ervaart vergroot. Dit naast een gerichte behandeling op effectief omgaan met je (chronische) klachten die passend zijn bij jouw levenswijze. Hier houden we rekening met werk, sociale aspecten en jouw mindset.

Voorbeelden van de behandelmethodiek die wordt ingezet:

 • Fysieke training
 • Pijneducatie
 • Balans in de dag
 • Individuele psychologische begeleiding
 • Ontspanning
 • Mindfullness

Het traject bij Medisch Specialistische Revalidatie

De revalidatiebehandeling bestaat uit een aantal modules die gezamenlijk als doel hebben om je beter te leren omgaan met de pijnklachten en de gevolgen voor het dagelijks functioneren. Na een screening (kort gesprek ondersteund met vragenlijsten) wordt indicatie voor een interdisciplinaire intake gesteld, hierin nemen een psycholoog, fysiotherapeut en een revalidatiearts/physician assistant deel uit. Aan de hand van de bevindingen wordt een advies opgesteld. Wanneer er een indicatie voor een medisch specialistische revalidatiebehandeling is, doen wij een behandelvoorstel.

Een behandelvoorstel staat uit een samenstelling van modules. Per module stelt je samen met de betreffende therapeut persoonlijke doelen op. De modules omvatten onder andere:

 • Module Acceptance and Commitment Therapy
 • Module Balans in je dag
 • Module Gezond aan het werk
 • Module Graded Activity / fysieke training
 • Module Pijneducatie

Bekijk hiernaast het volledige traject van A-Z.

medisch specialistisch revalidatietraject

Doel van de behandeling

Wij geven graag passend behandeladvies aan cliënten. Op onze website kun je daarom een screening aanvragen. Het doel van de screening is om te kijken of het behandelaanbod van Medinello aansluit op jouw klachten en zo ja, welk behandelprogramma daarvoor het meest geschikt is.

De screening bestaat uit een informatieve film, het invullen van een aantal vragenlijsten, alsmede een gesprek met de zorgprofessional van Medinello. Daarmee wordt je situatie in kaart gebracht en geven we advies over de vervolgstap. De screening is volledig kosteloos en valt daardoor buiten het eigen risico van je zorgverzekering.

Screening aanvragen

Bijscholing pijn en het brein

Resultaten Medische Specialistische Revalidatie

Onze interdisciplinaire aanpak heeft een bewezen effectieve effect op cliënten. D

 • Duur en effecten – Gemiddeld duurt een behandeling 16 weken. Cliënten geven aan zich beter te voelen en minder hinder te ervaren van hun chronische klachten
 • Nazorg – Naast de revalidatiebehandeling zelf, wordt er ook nazorg geboden. Dit doen we door X en Y. Dit zorgt ervoor dat de positieve effecten van de medisch specialistische revaldiatiebehandeling en therapie doorzetten op de lange termijn.
 • Ervaringsverhalen – Lees meer over de ervaringen van onze cliënten.
 • Vergoeding

  Behandelingen voor zelfzorg worden niet vergoed in het basispakket van zorgverzekeraars. Medinello betaalt een groot deel vanuit de organisatie voor de ontwikkeling om deze programma's aan te bieden. Je betaalt dus een klein bedrag zelf. Mogelijk kun je wel (een deel van) de kosten vergoed krijgen door je zorgverzekeraar als je een aanvullend pakket hebt. Overleg hierover met je zorgverzekeraar. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van je werkgever.
 • Aanmelden

  Wil je je graag aanmelden bij Medinello voor een behandelprogramma? Doe dan de online screening om een beter beeld te krijgen van jouw situatie. Hiermee kunnen we de meest geschikte behandelopties aan je voorstellen.

  Naar de Online Screening