Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Revalidatiecentrum Medinello

Medinello is het expertise- en coördinatiecentrum voor cliënten die chronische (pijn)klachten. Jaarlijks zien wij binnen Medinello revalidatiecentrum / pijnkliniek ruim 2000 cliënten met chronische klachten of pijnklachten met beperkingen in het dagelijks leven. Wij zijn verdeeld over 10 vestigingen in Nederland, en binnen onze organisatie werken circa 120 zorgverleners met specifieke expertise rondom chronische klachten en pijnrevalidatie. Onze behandelteams bestaan uit revalidatiearts, psycholoog, ergotherapeut en fysiotherapeut. Medinello kent geen patiëntenstop en heeft in verhouding een zeer korte toegangstijd.

Revalidatiecentrum Medinello

Medinello heeft een aantal zorgproducten intern, te weten:

 • MSR | Medisch specialistische Revalidatie
 • Eerstelijns zorg
 • Gezond aan het werk
 • Zelfzorg en ondersteuning

Medinello speelt een centrale netwerkzorg rol – gericht op kwaliteit, kosteneffectiviteit en gelijkheid over een behandelvisie. Het is belangrijk dat zowel cliënt als zorgverleners zoals een huisarts dezelfde taal spreken. Hiervoor heeft Medinello haar eigen Academy, waarin de behandelmethodes en visies worden gedeeld met onze netwerkpartners. Bij Medinello ben je verzekerd voor de beste zorg op de juiste plek.
 

Wat is een revalidatiecentrum / kliniek?

Wanneer je door een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening lichamelijk beperkt bent, kun je een beroep doen op medisch specialistische revalidatie. Revalidatie kan een oplossing bieden voor diverse aandoeningen: van gewrichtsproblemen tot spierziekten, van hartrevalidatie tot hersenletsel en van brandwonden tot chronische pijn. Revalidatie-instellingen bieden speciale programma’s aan voor diverse aandoeningen.

Een revalidatiekliniek of revalidatiecentrum worden vaak in één adem genoemd. Het is een instelling waar zowel de diagnose als behandeling plaatsvindt voor mensen die klachten of problemen ervaren aan het houdings- en bewegingsapparaat. Een revalidatiecentrum heeft als doel om cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten leven met een beperking. In een revalidatiecentrum wordt onder leiding van revalidatieartsen / physician assistanten de gepaste revalidatiebehandeling geboden.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor een revalidatiebehandeling?

Je gaat naar een revalidatiecentrum wanneer er chronische (pijn)klachten of beperkingen ervaren worden. In de regel is er onvoldoende resultaat behaald in de reguliere eerstelijns zorg, bijvoorbeeld fysiotherapie of psychologie. Voorbeelden van indicaties die wij bij Medinello veel zien zijn:

 • Chronische (pijn)klachten
 • Fibromyalgie
 • Burn-out
 • Chronisch vermoeidheid
 • Whiplash of andere tyepn NAH
 • Chronisch (post)COVID
 • Arbeisgerelateerde klachten / verzuim

Vaak is er sprake van Somatische klachten. Ofwel klachten die onvoldoende verklaard kunnen worden.

Wanneer iemand naar een revalidatiecentrum of pijnkliniek wordt verwezen, is er vaak al gesproken met een huisarts of andere zorgverlener. Bij Medinello wil graag het beste passende behandeladvies geven aan cliënten met chronische pijn. Daarom wordt er gewerkt met laagdrempelige screening. Bij problematiek rondom werkparticipatie heeft Medinello hiervoor eveneens een laagdrempelige Quickscan ontwikkeld. Indien er nog onvoldoende adequate basiszorg heeft plaatsgevonden. Dan zal er een eerstelijns advies worden gegeven (stepped care). Hiervoor heeft Medinello een netwerk van zorgprofessionals.

In het revalidatiecentrum wordt vervolgens op basis van alle informatie die er al is én na een uitgebreide interdisciplinaire intake, gekeken of en hoe de ervaren klachten mogelijk nog wel beïnvloed kunnen worden én hoe je er het beste mee kunt omgaan.
De revalidatie wil ervoor zorgen dat jij als persoon zo goed mogelijk kan herstellen en weer kunt meedoen in de maatschappij. Het uitgangspunt van de behandeling is wat iemand nog wél kan. Cliënten krijgen daardoor een betere kwaliteit van leven en kunnen na de behandeling vaak zelfstandiger functioneren.

De aanpak van Medinello

Bij revalidatiecentrum Medinello hebben we een specifieke en onderscheidende, maar ook bewezen effectieve aanpak. Wij streven naar een duurzaam resultaat waarbij gedurende de behandeling een persoonlijke benadering centraal staat. Dit doen wij door wachttijden kort te houden en zorg op maat te bieden. Door middel van een goed ingespeeld behandelteam, interventies volgens de meest recente richtlijnen en het gebruik van de nieuwste apparatuur, bieden wij de best mogelijke zorg.

 

Specialisten in onze revalidatiekliniek

Een team van betrokken en ervaren professionals zorgt er bij Medinello voor dat de benodigde zorg geboden kan worden. Wij maken gebruik van fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen die interdisciplinair samenwerken. Waar nodig worden andere professionals betrokken. Het behandelteam gaat met je na wat jouw behoeften en mogelijkheden zijn. Welke beperkingen kom je tegen in het dagelijks leven, welke problemen leveren die op en hoe kunnen die problemen worden opgelost? De uitkomsten hiervan komen samen in het behandelplan.

Het is de bedoeling dat je uiteindelijk weer zo zelfstandig mogelijk kunt deelnemen aan de maatschappij. Daarom is er veel aandacht voor onderwerpen als bewegen en mobiel zijn, verzorging, huishouden en woonsituatie, communicatie, werk en vrije tijd. In het behandelplan staat ook hoe je samen met de therapeuten aan deze doelen gaat werken. Welke therapieën je gaat volgen, hoe vaak en gedurende welke periode. Het team bespreekt de behandeldoelen geregeld met je en stelt ze waar nodig bij.

 

Buurtlocatie vs. landelijke centra

Revalidatiecentrum

Medinello beschikt over meerdere revalidatiecentra en klinieken verspreid over het land. Op die manier kunnen wij in grote delen van het land revalidatiezorg bieden. Door een locatiegerichte focus kunnen wij die extra zorg bieden ten opzichte van de grote landelijke centra.

Ben je nieuwsgierig naar wat Medinello eventueel voor jou zou kunnen betekenen? Kom gerust eens langs! Een bezoek aan een revalidatiecentrum of kliniek van Medinello geeft een goede indruk van onze aanpak.

Waar vind je de revalidatiecentra en klinieken van Medinello?

Op de diverse locaties zijn onze professionals aanwezig. Zij brengen de filosofie en werkwijze van Medinello in de praktijk. Onderstaand een overzicht van onze locaties.

Medinello Cliëntenservice

Wilt u meer weten over Medinello?
Neem dan contact met ons op

Databankweg 2A3821 AL Amersfoort
088-5670110 | F 088-5670111
admin@medinello.nl Neem contact op