Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Waarom Medinello?

Samen werken aan uw gezondheid. Bij Medinello kunt u rekenen op de beste zorg en professionele, persoonlijke begeleiding met maar als één doel: u op een verantwoorde en eigentijdse wijze te helpen met uw klacht of om uw gezondheid te verbeteren. Hieronder leest u over onze kritische succesfactoren.

Snelle toegang tot zorg

Medinello streeft naar een beperkte wachttijd en heeft geen patiëntenstop. De wachttijd kan wisselen per locatie. Op de volgende pagina’s geven we u een overzicht van wachttijden en locaties.

Tevredenheid

Medinello telt een ervaren en veelzijdig team aan zorgprofessionals. Echte professionals die de filosofie en werkwijze van Medinello goed in praktijk kunnen brengen. Zij hebben begrip en realiseren zich wat er door u heen gaat. Beschikken over veel kennis en zijn vooral betrokken. Dat is de beste garantie voor uw herstel

97% van onze waarderingen beveelt Medinello aan. Lees hier wat onze clienten over Medinello zeggen.

Heldere communicatie

Medinello hecht veel waarde aan transparantie en goede communicatie. Gedurende het programma is de casemanager vast aanspreekbaar voor het gehele programma. In de terugkoppeling richting de verwijzend arts hanteert Medinello eveneens een directe proactieve communicatie zowel telefonisch als schriftelijk (rapportage).

Eigentijdse omgeving

Medinello heeft een innovatieve aanpak. We zijn op de hoogte van de laatste behandelmethoden en gebruiken de meest geavanceerde apparatuur, waardoor het trainen een stuk aangenamer wordt. Een bezoek aan ons centrum maakt uw kennismaking compleet. Kom gerust even langs.

Duurzaam Resultaat

Wij gaan voor duurzaam resultaat. Medinello heeft programma’s ontwikkeld voor de meest voorkomende klachten, gebaseerd op methoden die hun effect al hebben aangetoond in wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk. Elke behandeling wordt bovendien aangepast aan het individu, maatwerk dus. Ons doel is om de cliënt weer actief te laten participeren in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan werk, sport en sociale activiteiten. Daarbij staat kwaliteit van leven voorop. Het behandelprogramma duurt maximaal 16 weken. Na drie en zes maanden is er een nazorgevaluatie. Tijdens en na de behandeling meten we met gevalideerde vragenlijsten en meetinstrumenten of doelstellingen gehaald worden en of het behandelprogramma effectief is.

Gemak

Eenvoudig aanmelden:

Medinello gekeurmerkt

Kwaliteiten en keurmerken

Sinds maart 2014 is het kwaliteitsmanagementsysteem van Medinello gecertificeerd op basis van de HKZ – Medisch Specialistische Revalidatiezorg normeisen. Dit internationaal erkende kwaliteitskeurmerk bewijst dat er wordt gewerkt volgens een kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij processen en procedures systematisch worden bewaakt, beheerst en verbeterd. De toetsing van het certificaat is in handen van het KIWA, een gerenommeerd instituut op het gebied van auditeren.

E-books & magazines

Revalideren bij kanker
Medinello Revalideren bij kanker
E-book afbeelding
Medinello algemene e-book
Medinello Magazine
Medinello Magazine
E-book pijnrevalidatieprogramma
Medinello Pijnrevalidatieprogramma
E-book behandelresultaten
Medinello Behandelresultaten
Brochure Groepsbehandeling Fibromyalgie
Vergoedingen basisverzekering

Medinello revalidatiezorg valt onder de basisverzekering

De revalidatiezorg van Medinello valt onder de basisverzekering voor ziektekosten en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medische specialist kan het Medinello programma ingezet worden. Indien voldaan wordt aan de inclusiecriteria, wordt het programma volledig vergoed vanuit uw zorgverzekering (m.u.v. het wettelijk eigen risico).

Bekijk alle vergoedingen

Meet & greet

Medinello uitleg
5 december

Medinello IJmond
Steenhouwerskwartier 29
1967 KD Heemskerk

Medinello organiseert met regelmaat een middag of een avond waarin professionals en geïnteresseerden elkaar ontmoeten.
Op deze bijeenkomst:
 • Geven revalidatieartsen een lezing over een specifiek onderwerp.
 • Is er gelegenheid tot stellen van vragen aan behandelaars.
 • Vertellen oud-clienten over hun ervaring.

Heeft u een tip, klacht of
compliment?

We doen ons uiterste best om goede zorg te bieden. Toch kan het zijn dat u niet volledig tevreden bent over de behandeling of juist wel wij hechten er veel waarde aan dat u ons hierover benaderd zodat u tevreden ons revalidatiecentrum verlaat en wij onze zorgverlening voor u en voor andere cliënten- verder kunnen verbeteren.

Geef een tip of compliment Dien een klacht in

Veel gestelde vragen

 • Kan ik straks geen reumazorg meer krijgen bij de Sint Maartenskliniek?
  De Sint Maartenskliniek blijft excellente zorg bieden voor onze reumapatiënten. Alleen verschillende zorgpaden voor reumapatiënten dragen we over aan Medinello. Dit betekent dat we ons nog beter kunnen focussen op de reumazorg die we wel aanbieden binnen de Sint Maartenskliniek, zoals de poliklinische zorg en de behandeling met medicijnen.
 • Mijn behandeling vindt niet meer plaats bij de Sint Maartenskliniek, maar bij Medinello. Klopt dat?
  De Sint Maartenskliniek heeft per 17 juli 2017 de zorgpaden voor reumapatiënten officieel overgedragen aan zelfstandig behandelcentrum (ZBC) Medinello. Met de zorg zijn ook enkele van onze medewerkers verhuisd naar Medinello om die zorg – op dezelfde manier – te blijven leveren. Het zijn dus grotendeels dezelfde gezichten, die nu echter werken voor een andere organisatie.
 • Waarom stopt de Sint Maartenskliniek met deze zorgpaden?
  De Sint Maartenskliniek richt zich op complexe, gespecialiseerde ziekenhuiszorg. Wij vinden dat je alleen excellente zorg kunt leveren door te specialiseren en keuzes te maken in het zorgaanbod; de juiste zorg op de juiste plaats leveren. Dit is al ruim tachtig jaar de strategie van de Sint Maartenskliniek. Een strategie die geregeld leidt tot scherpe keuzes om onze excellente zorg te verstevigen. Eén van die keuzes is de overdracht van de minder complexe reuma-revalidatiezorgpaden aan externe partner Medinello.
 • Wanneer start mijn behandeling?
  Vanaf 1 september 2017 start Medinello met de zorgpaden die zijn overgedragen door de Sint Maartenskliniek. Zoals gebruikelijk starten patiënten die als eerste zijn aangemeld als eerste met hun behandeling. Medinello neemt medio augustus contact op over de planning van uw behandeling.
 • Wat ga ik als patiënt hiervan merken?
  De reuma-revalidatiezorgpaden die tot op heden door de Sint Maartenskliniek worden aangeboden, blijven beschikbaar voor patiënten. De meeste zorgpaden gaan over naar Medinello, die de zorgpaden grotendeels uitvoert zoals ontwikkeld door de Sint Maartenskliniek. Bovendien vestigt Medinello zich in eerste instantie binnen de muren van het gespecialiseerde ziekenhuis in Ubbergen. Tot slot is het merendeel van de behandelaars met de zorg meeverhuisd van de Sint Maartenskliniek naar Medinello. De veranderingen voor patiënten zullen hierdoor minimaal zijn.
 • Wat is Medinello voor organisatie?
  Medinello is een zelfstandig behandelcentrum voor poliklinische revalidatie met 14 locaties in Nederland. Multidisciplinaire teams behandelen hier cliënten met een complexere zorgvraag op het gebied van bewegend functioneren, vaak in combinatie met psychosociale problematiek. Medinello staat garant voor een innovatieve, maar bewezen effectieve aanpak. Patiënten worden vrijwel direct behandeld, zonder of met slechts een minimale wachttijd.
 • Welk nummer kan ik bellen als ik vragen heb over een zorgpad voor reumapatiënten?
  Binnen de Sint Maartenskliniek in Nijmegen kunt u bellen naar 024-3659829. Medinello Nijmegen is bereikbaar via 088-5670190. En Medinello Utrecht (voor de patiënten die vanuit Woerden een verwijzing hebben gekregen) is bereikbaar via 088-5670155.
 • Hoe lang is de wachttijd bij Medinello?
  Bij Medinello realiseren wij ons dat ook uw tijd kostbaar is. Om die reden werkt Medinello uitsluitend met korte wachtlijsten. U kunt dus in de regel snel bij ons terecht.
 • Hoe lang duurt de revalidatie?
  Bij Medinello informeren wij u altijd voorafgaand aan het revalidatieprogramma wat u kunt verwachten en hoe lang het programma gaat duren. De maximale duur van een revalidatieprogramma bij Medinello is 16 weken.
 • Wordt mijn behandeling bij Medinello vergoed?
  De revalidatiezorg van Medinello valt onder de basisverzekering voor ziektekosten en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medische specialist kan het Medinello programma ingezet worden. Indien voldaan wordt aan de inclusiecriteria, wordt het programma volledig vergoed vanuit uw zorgverzekering (m.u.v. het wettelijk eigen risico).
 • Hoe kan ik mij aanmelden voor een poliklinische behandeling bij Medinello?
  U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist voordat u zich kunt aanmelden bij Medinello.
 • Op welke locaties zit Medinello?
  Voor een overzicht van de Medinello locaties verwijzen wij u naar onze contactpagina. Hier staan alle locaties met de desbetreffende contactgegevens.
 • Heb ik voor een revalidatieprogramma bij Medinello een verwijzing nodig?
  Ja, voor een revalidatieprogramma bij Medinello heeft u altijd een verwijzing nodig van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

Kom jij ons team versterken?

Bij Medinello geloven we in een integrale aanpak. Onze ervaren en veelzijdige behandelteams van professionals werken enthousiast aan het resultaat van onze cliënten. Dat gaat het best als je doet waar je goed in bent. Wat je ook leuk vindt, waarin je kan groeien. Dat betekent dat je leuk werk hebt.

Werken bij Medinello
Werken bij Medinello
"Bekijk de functies bij Medinello en zie wat wij jou te bieden hebben!"