Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Burn-out

Een burn-out komt helaas steeds vaker voor in onze maatschappij. Naar schatting hebben ongeveer veertien procent van alle werknemers burn-out klachten. Wanneer je last hebt van aanhoudende burn-out klachten, kan dit van grote invloed zijn op je werk. Je functioneert niet meer honderd procent en er kan werkverzuim optreden. Bij Medinello bieden we een behandelprogramma voor mensen met burn-out klachten waarbij er sprake is van werkverzuim. We gaan jouw klachten onderzoeken, maken een behandelplan en gaan gezamenlijk met jou intensief aan de slag om grip te krijgen op jouw klachten.

Symptomen van een burn-out

Bij een burn-out kan er sprake zijn van veel verschillende soorten klachten. Deze zijn niet altijd eenvoudig te signaleren en de klachten zijn ook niet bij iedereen hetzelfde. Symptomen van een burn-out kunnen zijn:

 • Angst- en paniekklachten
 • Verliezen van grip op je leven, werk en dagelijkse activiteiten
 • Een machteloos of besluiteloos gevoel
 • Geheugen- en concentratieproblemen
 • Hoofdpijn of migraine
 • Duizeligheid
 • Pijn op de borst
 • Hartkloppingen
 • Darmklachten
 • Huidaandoeningen
 • Verlaagd energieniveau
 • Chronische vermoeidheid

Burn-out met langdurige klachten

Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan door langdurige werkstress, problemen in de privé-sfeer over bijvoorbeeld financiën, een relatie of in de omgeving, of door perfectionisme. Zo is bij mensen met veel perfectionistische eigenschappen de kans op een burn-out groter. Ook kan een burn-out ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een overlijdensgeval, een ongeval of een ontslag. We spreken van een burn-out als de klachten langer dan zes maanden aanwezig zijn en ze het normale leven en participatie in de maatschappij belemmeren.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling bij Medinello voor een burn-out is gericht op het wegnemen van herstelbelemmerende factoren en de juiste aansluiting weer te vinden binnen jouw werkzaamheden.

De behandeling voor een burn-out is een eerstelijns of op offertebasis multidisciplinair behandeltraject, waarbij je behandeld wordt door onder andere een psycholoog, fysiotherapeut en ergotherapeut. Middels de behandeling helpen wij je om een snellere terugkeer in de maatschappij te realiseren. Zo zorgen we er samen voor dat je verder kunt met een prettig leven. Het is ook mogelijk om enkelvoudige zorg te krijgen.

Burn-out - Medinello

Herstellen van een burn-out

Het herstellen van een burn-out gaat in verschillende fases. Zo is het eerst belangrijk om te accepteren dat je een burn-out hebt. Dit kan best moeilijk zijn, aangezien je het liefst natuurlijk door wilt met je leven. Door de symptomen die je hebt te onderzoeken en vervolgens te begrijpen, kun je de situatie langzaamaan beter gaan accepteren.

Vervolgens is het noodzakelijk om rust te nemen. Wanneer je weer een beetje energie hebt, kun je gaan onderzoeken welke factoren precies voor de problemen zorgen en kun je gaan kijken wat je moet veranderen om te herstellen van de burn-out. In de laatste fase ga je aan de slag met de mogelijke oplossingen en probeer je er achter te komen wat voor jou goed werkt. Je werkt aan het herstel van jouw energieniveau en leert met stress en vermoeidheid om te gaan. Op die manier zorg je ervoor dat je niet terugvalt in een burn-out. Bij dit laatste kun je worden ondersteund door een zorgprofessional of behandelteam.

 • Indicatie van chronische klachten
  burn-out

  Wanneer je last hebt van bovenstaande klachten is het verstandig om jouw huisarts te raadplegen. Die kan aangeven er sprake is van een burn-out. Het herstellen van een burn-out heeft in de meeste gevallen veel tijd nodig. Er zal in de herstelperiode sprake zijn van een verlaagd energieniveau, zowel fysieke als mentale vermoeidheid, stress en verwardheid. Het vaststellen van een burn-out kan een grote invloed hebben op jouw leven. Het is een belemmering in je dagelijks bezigheden. Zo kun je vaak enige tijd niet aan het werk, maar ontstaat hierover vaak wel een schuldgevoel. Je hebt wel de drang om actief te zijn, maar je lichaam en geest kunnen dit niet goed aan. Ook komen sociale activiteiten vaak op een lager pitje te staan en heb je geen energie voor intensieve hobby’s.
 • Resultaat van de behandeling

  Met de behandeling voor een burn-out bij Medinello zal je sneller het gevoel hebben te herstellen. Wij helpen je met een snelle terugkeer naar de maatschappij, jouw werk en een gezond en goed leven. Tijdens de behandeling proberen we een hoger energieniveau te creëren zodat je weer volop kunt participeren in de samenleving. De duur van de behandeling voor een burn-out is voor iedereen anders en dient op maat gemaakt te worden op elke specifieke situatie. Waar de één er vrij snel weer bovenop komt, kan het bij een ander een stuk langer duren. De behandeling wordt dan ook aangepast op de behoefte van de cliënt.
 • Over Medinello behandelprogramma's

  Wil je meedoen aan ons behandelprogramma voor burn-out? Of ben je op zoek naar meer informatie over wat wij precies doen? Bekijk onze informatie en ebooks over onze behandelwijzes en resultaten!
 • Vergoeding

  Voor deze behandeling is er mogelijk een vergoeding vanuit een aanvullend pakket bij de zorgverzekeraar, dit is echter afhankelijk van het type pakket. Wel is er vaak sprake van een werkgeversbijdrage middels een verwijzing van de bedrijfsarts. De definitieve vergoeding en de werkgeversbijdrage kunnen worden bepaald tijdens een intake.
 • Aanmelden

  Wil jij je aanmelden voor dit behandeltraject bij Medinello? Doe dan de online check op onze website om een beter beeld te krijgen van jouw situatie. Met deze uitgebreide online cliëntenscreening kunnen wij jou een beeld geven van welke zorg voor jou het meest geschikt is en wat de mogelijke behandelopties zijn.