Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Samenwerking Sint Maartenskliniek en Medinello voor zorgpaden reumapatiënten.

Juiste zorg op de juiste plaats

De Sint Maartenskliniek en Medinello gaan samenwerken op het gebied van revalidatiezorgpaden voor reumapatiënten. Het gespecialiseerde ziekenhuis richt zich op complexe ziekenhuiszorg en maakt daarbij keuzes in het zorgaanbod. Daarbij hoort de overdracht van meerdere minder complexe reuma-revalidatiezorgpaden aan de Instelling voor medisch specialistische zorg, Medinello. Deze overdracht luidt ook een langdurige strategische samenwerking in tussen de Sint Maartenskliniek en Medinello.

Gevolgen voor patiënten

De reuma-revalidatiezorgpaden die tot op heden door de Sint Maartenskliniek worden aangeboden, blijven beschikbaar voor patiënten. De meeste zorgpaden gaan over naar Medinello, waar men gespecialiseerd is in het ondersteunen van patiënten bij zorgvragen op het gebied van bewegend functioneren in combinatie met psychosociale problematiek. De reuma-revalidatiezorgpaden passen zodoende qua inhoud en vorm goed bij de kernactiviteiten van Medinello.

Medinello voert ook in de toekomst de zorgpaden grotendeels uit, zoals ontwikkeld door de Sint Maartenskliniek. Bovendien vestigt de Instelling voor medisch specialistische zorg zich in eerste instantie binnen de muren van het gespecialiseerde ziekenhuis in Ubbergen. Tot slot zullen veel van de medewerkers die nu de behandelingen van de zorgpaden voor hun rekening nemen, gaan werken voor Medinello. De veranderingen voor patiënten zullen hierdoor minimaal zijn.

Planning

Op 1 september 2017 start Medinello met de zorgpaden die door de Sint Maartenskliniek zijn overgedragen. In de komende weken neemt de Sint Maartenskliniek contact op met de betreffende patiënten om ze persoonlijk te informeren over de overdracht en wanneer ze behandeld kunnen worden.

 

Sint Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek Logo CMYK 1De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland volledig gespecialiseerd in houding en beweging. Mensen kunnen op verschillende locaties in het land bij de kliniek terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie, reumatologie en pijnbestrijding, en voor revalidatie na ziekte, een ongeval of hersenletsel. De Sint Maartenskliniek maakt in behandelingen gebruik van de laatste inzichten. De onderzoeksafdeling ontwikkelt bovendien nieuwe behandelmethoden en onderzoekt het effect ervan. Bekijk hier alle informatie over de Sint Maartenskliniek.