Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Zo richt jij je huis mindful in

Ga je binnenkort verhuizen of heb je de behoefte om je huidige woning opnieuw in te richten? Dan kan het een goed moment zijn om dit mindful te doen. Begin met een schone lei en zorg er met een mindful inrichting voor dat jij je echt thuis voelt en tot rust kunt komen. In deze blog geven wij je verschillende tips over het mindful inrichten van jouw huis!

Zorg voor rustige kleuren

De kleur van de muren hebben een grote invloed op de sfeer in een kamer. Wil je een rustig en relaxte sfeer creëren? Ga dan voor lichte kleuren of een pasteltint. Met name in de slaapkamer is het belangrijk om rustige kleuren te gebruiken zoals lichtblauw, zachtroze of gewoon wit. In de kleur van je meubels kun je voor een rustige sfeer het beste gaan voor matte stoffen in plaats van veel glans.

Koop veel planten

Planten zien er niet alleen leuk uit in je interieur maar zijn ook nog eens gezond! Zo zorgen planten ervoor dat de lucht wordt gezuiverd en hebben ze een positieve invloed op je humeur. Ook kunnen ze geluid dempen en verminderen ze stress. Dus breng een bezoekje aan het plantencentrum en haal een aantal hippe planten. Inspiratie nodig? Denk aan een grote cactus in de woonkamer, hangplantjes in de badkamer of een kruidentuin in de keuken.

Persoonlijke items

Om jouw huis een echt thuis te maken kun je persoonlijke items toevoegen aan je interieur. Denk hierbij aan items zoals foto’s met vrienden, zelfgemaakte accessoires of mooie souvenirs uit het buitenland. Deze laten zien dat het echt jouw huis is en je zult je er dan ook sneller thuis voelen.

Maak een leeshoekje

Naast dat de bank natuurlijk een fijne plek is om te ontspannen, kun je ook nadenken over een leeshoekje. Misschien heb je een fijn hoekje in de woonkamer of in de vensterbank, waar je een plek kunt creëren met veel kussens. Hier kun je zitten met een goed boek en een kop thee of lekker niks doen.

Veel kaarsen

Kaarsen zorgen niet alleen voor een romantische sfeer maar zijn ook bevorderlijk voor je concentratie en de sfeer in huis. Natuurlijk licht zorgt voor meer ontspanning dan kunstmatig licht van veel lampen. Zorg dus voor veel kaarslicht in huis en koop mooie kaashouders of waxinelichthouders. Super gezellig!

Een persoonlijke geur

Tot slot maak je jouw interieur helemaal af met een fijne geur. Dit is iets wat vaak vergeten wordt bij de inrichting van een huis. Onderschat echter niet wat een goede geur kan doen voor de sfeer! Ontdek welke geuren jij lekker vindt en verspreid deze door je huis door middel van wierook, geurkaarsen, geurstokjes of een kamerspray.

Heb jij je huis mindful ingericht?