Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Yoga

Meer rust in je lichaam en geest. Door de yoga oefeningen te doen die voor jou relevant zijn help je je lichaam en geest te herstellen. Het is de perfecte combinatie van tijd voor jezelf hebben en tegelijkertijd in beweging zijn. Onze yogalessen zijn de volgen op de volgende momenten:

Dinsdag:

  • 18.15 – 19.15u Yin/Yang Yoga door Kamilla Neplenbroek

Woensdag:

  • 11.00 – 12.00u Yin/Yang Yoga door Kamilla Neplenbroek
  • 19:30 – 20:30u Saswitha Yoga door Hanneke Wallet

Abonnementskosten*: € 43,-

*Een proefles is gratis.

*Het abonnement geeft toegang tot gebruik van het volledige bewegingsaanbod zoals fitness, Box & Relax en Workouts Of The Day.

Wat is Saswitha Yoga?

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook het gevoel en je bewustzijn staan centraal. Āsana’s (de yoga­houdingen) en variaties worden tijdens onze lessen zorgvuldig opgebouwd. De ademhaling leidt je bewegingen en bundelt je aandacht. Saswitha Yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf.

Een Saswitha Yogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling. Tevens zijn ontspannings- en meditatieve oefeningen onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat.

 

Wat is Yin/Yang yoga?

Yin/Yang yoga is een combinatie van rustige en ontspannen yoga (Yin) en actieve yoga (Yang). Tijdens het actieve gedeelte train je je lichaam en je spieren en houd je poses korter vast. Tijdens het ontspannen gedeelte creëer je rust in je lichaam en houdt je poses langere tijd vast.

Onze Yin-Yang yogalessen bestaan dus zowel uit inspannen als ontspannen. Het is geen reguliere fitness workout, maar je gaat je spieren zeker gebruiken en activeren. Naast het actieve gedeelte, is er ruime aandacht voor ontspanning, ontstressen en tot rust komen. Daarnaast bewegen we op het ritme van je ademhaling, hierdoor kan je dieper ontspannen en in een flow komen. Deze bewustwording van je ademhaling kan je ook helpen in je dagelijkse leven en om makkelijker tot rust te komen.

Deze les is geschikt voor ieder niveau, van beginner tot verder gevorderd. Je hoeft bovendien zeker niet lenig te zijn. Voor elke pose worden er aanpassingen en variaties geboden zodat het voor ieder niveau geschikt is.

Meld je aan voor de Yogasessies:

Je kunt je in het volgende formulier direct aanmelden voor de yogasessies. Je ontvangt direct een bevestiging en kunt meedoen met de eerstvolgende ronde. Uiteraard kun je altijd opzeggen. Zien je we snel?