Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Post-Covid herstelzorg

Multidisciplinaire eerstelijns revalidatie voor Covid-19

Wanneer je een besmetting met het Covid-19 virus hebt opgelopen, kun je zowel lichamelijk als mentaal klachten ondervinden. Waar deze klachten bij sommige mensen na een korte tijd weer verdwijnen, houden anderen langdurig klachten. Zo is er bijvoorbeeld sprake van chronische vermoeidheid, hoofdpijn, conditieverlies of moeite met het weer oppakken van de dagelijkse bezigheden. Bij Medinello bieden we voor deze doelgroep Covid-19 herstelzorg aan (multidisciplinaire revalidatie op basis van eerste lijnszorg).

Chronische klachten coronavirus

Na een besmetting met het coronavirus kunnen er restklachten blijven, die in een aantal gevallen langdurig van aard zijn. De meest voorkomende chronische klachten na het coronavirus zijn:

 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Conditieverlies
 • Afname algehele belastbaarheid
 • Verminderde spiermassa

Ben jij besmet geweest met het Covid-19 virus en herken jij je in de bovenstaande klachten? Dan kun je bij Medinello terecht voor post-Covid herstelzorg. Afhankelijk van de aard en ernst van de klachten, wordt er een behandelprogramma voor jou opgesteld. let op: je kunt hiervoor worden doorverwezen door jouw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Neem dus contact op met jouw zorgverlener.

pos Covid herstelzorg Medinello

Een team van ervaren specialisten van Medinello staat voor je klaar en helpt jou te leren omgaan met de klachten. Zij helpen je bij het herstel en het weer oppakken van jouw dagelijks activiteiten. Ook geven ze je handvatten om te leren leven met de langdurige beperkingen of pijnklachten die je ervaart.

Behandeling Covid-19 Revalidatie

De revalidatiebehandeling van Medinello is uniek door de interdisciplinaire samenstelling van het behandelende team. Deze bestaat uit specialistische behandelaars. Samen met hen wordt een individueel behandelplan voor je opgesteld op basis van jouw hulpvraag. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ernst van de klachten, de complexiteit en het verloop ervan. O.a. de volgende expertises kunnen worden ingezet:

 • Fysiotherapeut: iemand die ervoor kan zorgen dat je lichaam meer in jouw voordeel gaat functioneren door middel van oefeningen en hulpmiddelen;
 • Ergotherapeut: een specialist die jou leert om dagelijks de juiste balans te creëren i.c.m jouw licahmelijke psychische beperkingen. Ook advies over hulpmiddelen en het gebruik hiervan hoort daarbij.
 • Psycholoog: een psycholoog kan helpen om jouw mindset te veranderen en te leren om d.m.v. acceptatie je klachten te verminderen of minder zwaar te maken.

Met de juiste behandeling helpen zij je weer op weg met de dagelijkse activiteiten in jouw leven. Het doel is dat je na de behandeling weer zelfstandig verder kunt herstellen en trainen in jouw eigen omgeving.

*Multidisciplinaire revalidatie vraagt om inzet diverse disciplines. Belangrijk om te vermelden is dat aanspraak op vergoeding(-en) niet in alle gevallen enkel op basis van de zorgverzekeringswet wordt gedekt. Het kan dus zijn dat co-financiering bij de client/ werkgever nodig is.

Locaties van de Covid-19 revalidatiebehandelingen

In onderstaand overzicht vind je welke locaties bij Medinello op dit moment de Covid-19 herstelzorg aanbieden. Let even op dat je voor een verwijzing contact op moet nemen met jouw behandeld arts (huisarts, bedrijfsarts of specialist).

Revalidatiecentrum Medinello in Amersfoort - Medinello revalidatie
 • Amersfoort

  Onze vestiging aan de Softwareweg 7 kan jou verder helpen met Covid-19 herstelzorg. Direct aanmelden voor Medinello Amersfoort? Neem contact op met jouw behandeld arts (huisarts, bedrijfsarts of specialist) om een verwijzing te verkrijgen voor deze zorg.
 • Almere

  In Almere bied onze vestiging tevens Covid-19 herstelzorg aan. Bekijk de locatie hier: Medinello Almere. Neem contact op met jouw behandeld arts (huisarts, bedrijfsarts of specialist) om een verwijzing te verkrijgen voor deze zorg.
 • Nijmegen

  Hengstdal 3 is de locatie van onze Nijmegen vestiging en hier kunnen we je verder helpen met Covid-19 herstelzorg. Bekijk direct onze Medinello Nijmegen locatie. Neem contact op met jouw behandeld arts (huisarts, bedrijfsarts of specialist) om een verwijzing te verkrijgen voor deze zorg.
 • Doetinchem

  Onze vestiging aan de Tjalmastraat 3 kan jou verder helpen met Covid-19 herstelzorg. Bekijk de locatie hier: Medinello Doetinchem. Neem contact op met jouw behandeld arts (huisarts, bedrijfsarts of specialist) om een verwijzing te verkrijgen voor deze zorg.