Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Bijscholing over ‘pijn & het brein’ Amersfoort

Eens in de zoveel tijd organiseert Medinello een bijscholing. Op woensdag 13 november 2019 wordt er een bijscholing georganiseerd met als thema: ‘pijn & het brein’. Deze bijscholing heeft als doel om onverklaarde pijnklachten (SOLK) begrijpelijker te maken en over te dragen naar de cliënt.

 

Onverklaarbare pijnklachten

Eén op de vijf mensen heeft last van langdurige pijnklachten waarvan een deel lichamelijk niet goed te verklaren is. Dit zorgt voor veel onbegrip bij zowel de cliënten als de zorgprofessionals. Lichamelijk onvoldoende verklaarde pijn blijkt grotendeels tussen de oren te zitten. Hiermee bedoelen we dat het centrale zenuwstelsel ontregeld is geraakt, waardoor het zich overwaakzaam gedraagt.

Het oude idee van ‘inbeelding’ blijkt echter niet helemaal te kloppen. Op grond van recente wetenschappelijke inzichten en de nieuwste beeldvormende technieken, zijn er verbeterde indicatiestellingen en behandelingen ontwikkeld. Tijdens deze bijscholing gaan we deze bespreken en hopen wij de onverklaarde pijn een stukje begrijpelijker te maken.

 

 

 

Praktische informatie

De bijscholing over ‘pijn & het brein’ kun je kosteloos bijwonen. De bijscholing wordt gegeven door Annemarieke Fleming, Gezondheidszorgpsycholoog BIG bij cluster Pijn & Gedrag/Reade revalidatie en auteur van ‘Pijn & het brein’.

Datum: woensdag 13 november 2019
– Inloop vanaf 17.30 uur met broodjes & soep
– Start programma 18.15 uur – afsluiting 21.30 uur
Tijdsinvestering: ca. 3 uur
Accreditatie: aangevraagd voor Huisartsen – POH-GGZ medewerkers – Fysiotherapeuten –
Ergotherapeuten – Oefentherapeuten – Reumaconsulenten – Pijnconsulenten.
Alle andere zorgprofessionals zijn ook van harte welkom en krijgen na afloop
een officieel certificaat.
Locatie: Medinello Amersfoort, Softwareweg 7 3821 BN Amersfoort
Contact: Helga Bollen locatiemanager, tel. 088 567 01 00

Er zijn nog 4 plekken beschikbaar. Aanmelden voor deze kosteloze bijscholing kan via amersfoort@medinello.nl of via het online inschrijfformulier.

Voor meer informatie of andere bijscholingen kun je terecht op www.medinello.nl/bijscholing.