Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Medinello Academy organiseert nascholing ‘Placebo – Nocebo’

Chronische pijn patiënten; Placebo en nocebo maak jij daar bewust gebruik van?

Herkenbaar? Een cliënt zit tegen over je en geeft aan dat klachten ontstaan zijn door ‘een slechte houding’ of door ‘verkeerd tillen’! Bestaat dat eigenlijk wel? Is dat ook daadwerkelijk de oorzaak van het ontstaan van klachten? Je twijfelt daarover en vraagt je af of je deze aanname nu moet bevestigen of ontkrachten?

Of een cliënt zegt tegen je dat de cardioloog heeft aangegeven ‘het voorlopig maar even rustig aan te doen’ na na constatering van een te hoge bloeddruk. Terwijl jij denkt dat meer wandelen en bewegen een uitermate goed advies is bij deze cliënt met enig overgewicht en een inactieve leefstijl. Je vraagt je af of de specialist dit advies daadwerkelijk gegeven heeft en hoe je deze ‘illness believe’ bij je cliënt kan ombuigen…. En welke woorden kies je dan? Zal het verschil maken in de gezondheid van je cliënt?

Zo maar een paar voorbeelden waar placebo’s en nocebo’s een grote rol spelen. In deze webinar gaan we dieper in op de kracht van placebo’s en nocebo’s in de dagelijkse praktijkvoering van de huisarts, maar ook andere zorgverleners.

Accreditatie wordt door Medinello aangevraagd. Voor NVVPO en LV POH-GGZ.

Spreker: Eelko Barnhoorn, manueel therapeut en bewegingswetenschapper Medinello

Datum: 8 april 2021

Tijdstip: 19:30 – 21:00 uur

Locatie: online, deelnemers ontvangen een link na inschrijving

Voor wie: Huisartsen, POH-GGZ

Kosten: gratis

Geïnteresseerd? Meld je aan via het online aanmeldformulier van Huisartsen Eemland!