Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Vergoeding paramedische herstelzorg Covid-19 vanuit basispakket verlengd

Mensen die langdurige klachten overhouden aan Covid-19 kunnen tot 2022 de herstelzorg hiervan vergoed krijgen uit het basispakket. De regeling zou aflopen op 1 augustus 2021 maar wordt op verzoek van de tweede kamer met een jaar verlengd tot 1 augustus 2022.

Ruim 1,7 miljoen Nederlanders zijn besmet (geweest) met het coronavirus. Van deze mensen heeft een groot deel heftige klachten ervaren zoals koorts, vermoeidheid, kortademig en het verlies van geur en reuk. Een grote groep van deze mensen heeft restklachten die langdurig van aard zijn, ook wel Long Covid (langdurige Covid) genoemd.
Hierdoor ontstaan chronische klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, conditieverlies, afname van algemene belastbaarheid en verminderde spiermassa. Behandelingen bij een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist kunnen worden dan ook aangeraden. Met deze verlengde regeling worden deze behandelingen vergoed.

Meer weten over chronische klachten na het coronavirus of hoe ervan te herstellen? Bekijk het speciale revalidatietraject voor post-covid zorg:

Post covid herstelzorg