Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Hoe verder na de behandeling? Er zijn verschillende methodes voor.

Na een geslaagde behandeling begint de start van een nieuwe uitdaging; hoe houd je vast wat je geleerd hebt of bereikt hebt tijdens de behandeling?

De behandelingen hebben je geleerd om klachten te doen afnemen of er mee om te gaan. Je hebt verschillende vlakken van jezelf leren kennen op psychische en op fysiek gebied en hoe daarmee om te gaan. Wat gebeurt er in het brein? Hoe breng ik ontspanning in mijn dagelijks leven? Hoe streef ik ernaar om dit alles met elkaar in balans te brengen?

Om te voorkomen dat je terugvalt en er op de juiste manier mee om te gaan als je terugvalt is het raadzaam om een terugvalpreventieplan voor jezelf te maken. Bij Medinello wordt er tijdens het behandeltraject aandacht besteed aan zo’n terugvalpreventieplan, zodat je voorbereid bent om te gaan met de valkuilen die je tegen gaat komen in het dagelijks leven.

In de behandelingen ben je er misschien achter gekomen waar jouw valkuilen zitten. Misschien zit jouw valkuil wel in het feit dat je je te snel, te veel aanpast aan een ander ten koste van jezelf. Je kunt dan in jouw terugvalpreventieplan schrijven wat je gaat doen om dat te voorkomen of wat je gaat doen als dit toch gebeurt. Je wilt op zo’n moment actief terugdraaien wat voor jou niet goed voelt. Je wilt in gesprek gaan met diegene waarbij je je te veel hebt aangepast aan een situatie die niet goed voor je was.

Misschien is jouw valkuil dat je snel gaat twijfelen aan jezelf of dat je onzeker wordt. Je kunt van tevoren opschrijven dat je je op zo’n moment focust op je kracht of je creativiteit.

Het terugvalpreventieplan helpt je voorbereiden op situaties die voor jou moeilijk zijn in het dagelijks leven en die jou onder andere gekregen hebben waar je was aan het begin van het behandeltraject. Je hebt de situaties geleerd te herkennen en het geeft je rust en vertrouwen in jezelf, als je voor jezelf duidelijk hebt hoe je er mee om kunt gaan.