Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

De kracht van positief denken

Een positieve mindset, ook als het lichamelijk tegenzit

Wanneer het lichamelijk tegenzit, zoals bijvoorbeeld tijdens een revalidatie of wanneer er sprake is van chronische pijn of fibromyalgie, kan een positieve mindset van grote waarde zijn. Positieve gedachten kunnen namelijk lichamelijke klachten verminderen. Dit is echter niet altijd even makkelijk. Wanneer het lichamelijk tegenzit, is het juist extra lastig om positief te blijven. In deze blog proberen wij je hierin te motiveren en de kracht van positief denken over te brengen.

Van nature positief

Iedereen is anders en sommige mensen zijn positiever of negatiever ingesteld dan anderen. Voor een groot deel hebben we het echter zelf in de hand. Een positieve kijk op het leven kun je trainen. Net als dat je jouw lichaam kunt trainen om sterker te worden, kun je ook jouw brein trainen om positiever te worden.

Wanneer alles in je leven op rolletjes loopt is het niet zo moeilijk om positief te zijn. Het gaat dan ook om de momenten waarop het niet zo goed gaat. Wanneer je positief weet te blijven wanneer het tegenzit, helpt dit je vooruit. Dit betekent niet dat je niet verdrietig of teleurgesteld mag zijn, maar dat je vooruit kijkt en het jouw geluk niet teveel laat beïnvloeden.

Tips voor een positieve mindset

Wil jij graag werken aan je positieve mindset, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt doen? Onderstaand geven wij je een aantal tips die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven.

Geloof in jezelf

Een van de belangrijkste pijlers van positief denken is een gezond zelfbeeld. Wanneer je een positief beeld hebt van jezelf en vertrouwt op wat je kunt, zal het leven je makkelijker af gaan. Je kunt dit in de praktijk brengen door jezelf positief toe te spreken. Plak bijvoorbeeld een briefje op de spiegel of deur met een positieve gedachte over jezelf. Een andere manier is om je bewust te worden van je negatieve gedachten, deze op te schrijven en er vervolgens een positieve gedachte tegenover te zetten.
 

De voordelen van meditatie - Medinello revalidatie

Vertrouw op je lichaam

Wanneer je veel lichamelijke pijnklachten hebt, is het logisch dat je de neiging hebt om het vertrouwen in je lichaam te verliezen. Dit zal de klachten echter alleen maar verergeren of in ieder geval niet verbeteren. Door te vertrouwen op de kracht van je lichaam en te focussen op wat het nog wel kan, zullen klachten eerder stabiel blijven of zelfs verbeteren. Je kunt hierbij uiteraard om hulp vragen bij een fysiotherapeut.

Vier alle successen!

Tot slot is het belangrijk om zoveel mogelijk succes te vieren. Sta niet alleen stil bij het behalen van het einddoel, maar geef ook aandacht aan de kleine successen op de weg ernaar toe. Vier bijvoorbeeld een kleine vooruitgang in het proces of deel het lichtpuntje van de dag met iemand in je omgeving. Zo blijf je gemotiveerd en wordt het makkelijker om positief vooruit te gaan.

Wat doe jij om een positieve mindset te krijgen?

Bonus: blijf op de hoogte van positieve berichten

Blijf in contact met Medinello en volg ons hieronder via Medinello Connect. Je ontvangt dan 1-2x per maand updates over een gezond en vrolijk leven voor een positievere mindset!