Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Chronische pijn boeken

Wat is chronische pijn? Welke soorten chronische pijn zijn er? Wat kan de oorzaak van chronische pijn zijn? Een aantal vragen die we beantwoorden op onze pagina over chronische pijn.

Maar mogelijk heb je behoefte aan meer verdiepende informatie. Daarom hebben wij 10 boeken over chronische pijn geselecteerd en kort beschreven. Onder elke beschrijving zijn linkjes toegevoegd naar een pagina waar je het boek kunt bestellen.

Pijn & het brein

Het boek “Pijn & het brein” van Annemarieke Fleming en Joke Vollebregt verkent de complexe relatie tussen pijn en de werking van het brein. Het biedt inzicht in hoe pijn zich vormt en wordt waargenomen in de hersenen, en hoe psychologische factoren, zoals stress en emoties, invloed kunnen hebben op pijnervaringen. Het boek benadrukt het belang van een holistische benadering van pijnbeheer en biedt praktische informatie en strategieën om pijn te begrijpen en ermee om te gaan, wat nuttig is voor zowel patiënten als zorgverleners.

Bekijk Pijn & het brein de Paperback (17 maart 2016)
Bekijk Pijn & het brein het E-book (18 januari 2023)

Overleven met chronische pijn

“Overleven met chronische pijn” van Anna Raymann biedt een diepgaand inzicht in het leven met langdurige pijnklachten en reikt praktische strategieën aan om met deze uitdaging om te gaan. Met behulp van wetenschappelijke kennis en persoonlijke ervaringen deelt Raymann waardevolle informatie over pijnmechanismen, behandelingsopties en het verbeteren van de levenskwaliteit voor degenen die met chronische pijn te maken hebben. Dit boek fungeert als een kompas voor zowel patiënten als zorgverleners, en biedt hoop en concrete stappen om de last van chronische pijn te verlichten.

Bekijk Overleven met chronische pijn de Paperback (26 augustus 2019)

Pijn is persoonlijk

In “Pijn is persoonlijk” onderzoekt Marleen Schefferlie de complexe wereld van pijn en biedt ze inzicht in hoe pijn een zeer individuele ervaring is. Ze bespreekt de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over pijnmechanismen en legt uit waarom dezelfde pijnklacht bij verschillende mensen tot uiteenlopende reacties kan leiden. Met begrip en compassie voor de patiënt biedt dit boek waardevolle perspectieven voor zowel degenen die met pijn omgaan als de professionals in de gezondheidszorg. Het benadrukt het belang van een holistische benadering (de mens als geheel) van pijnbeheer, waarbij rekening wordt gehouden met zowel lichamelijke als psychologische aspecten om een betere kwaliteit van leven te bevorderen.

Bekijk Pijn is persoonlijk de Paperback (20 september 2017)
Bekijk Pijn is persoonlijk het E-book (26 september 2017)

Chronische pijn verklaard

In “Chronische pijn verklaard” biedt Doeke Keizer een diepgaand inzicht in de complexe wereld van chronische pijn. Met behulp van begrijpelijke taal en voorbeelden uit de praktijk legt hij uit hoe chronische pijn ontstaat en waarom het een blijvend probleem kan worden. Hij verkent de fysieke, psychologische en sociale aspecten van pijn, en benadrukt het belang van een multidisciplinaire benadering bij de behandeling ervan. Dit boek is zowel bedoeld voor mensen die lijden aan chronische pijn als voor zorgprofessionals en biedt waardevolle kennis en strategieën om deze uitdagende aandoening effectief te begrijpen en aan te pakken.

Bekijk Chronische pijn verklaard de Paperback (26 februari 2013)

Coach je pijn

“Coach je pijn” van Mieke Daenen is een boek dat mensen met chronische pijn helpt om zelf de regie over hun leven terug te nemen. Daenen biedt inzichten en praktische oefeningen om pijn te begrijpen, ermee om te gaan en uiteindelijk de kwaliteit van leven te verbeteren. Het boek richt zich op het ontwikkelen van veerkracht, het omgaan met emoties en het herwinnen van eigenwaarde. Het is een gids voor iedereen die met chronische pijn leeft en op zoek is naar manieren om beter met deze uitdagende aandoening om te gaan.

Bekijk Coach je pijn het E-book (20 november 2019)

Wanneer de pijn blijft

“Wanneer de pijn blijft” van Bart Morlion is een informatief boek dat een diepgaand begrip biedt van chronische pijn. Morlion, een gerenommeerd pijnarts, verkent de complexiteit van chronische pijncondities en legt uit hoe ze zich ontwikkelen en aanhouden. Het boek biedt waardevolle inzichten in de nieuwste behandelingsmethodenen benadrukt het belang van een multidisciplinaire aanpak om patiënten te helpen hun pijn te begrijpen en te beheersen. Het is een waardevolle bron voor zowel patiënten als zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van chronische pijn.

Bekijk Wanneer de pijn blijft de Paperback (13 december 2011)
Bekijk Wanneer de pijn blijft het E-book (12 maart 2014)

De MELT-methode

“De MELT-methode” van Sue Hitzmann biedt een holistische benadering (de mens als geheel) van pijnverlichting en welzijn door middel van zelfzorgtechnieken. Hitzmann introduceert de MELT-methode, die draait om zachte zelfmassage en specifieke bewegingsroutines om het bindweefsel in het lichaam te hydrateren en spanning te verminderen. Het boek legt uit hoe deze aanpak kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het herstellen van het natuurlijke evenwicht van het lichaam. Het is een praktische gids voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke en effectieve manier om chronische pijn te verlichten en de algehele gezondheid te bevorderen.

Bekijk De MELT-methode de Paperback (16 juli 2018)

Aandacht voor pijn

“Aandacht voor pijn” van Vidyamala Burch is een inspirerend boek dat mindfulness en meditatie benadrukt als effectieve benaderingen voor het omgaan met chronische pijn. Het boek put uit de persoonlijke ervaring van de auteur, die zelf leeft met pijn als gevolg van een ernstig letsel, en biedt praktische oefeningen en meditatietechnieken om de relatie met pijn te veranderen en een betere kwaliteit van leven te bereiken. Het moedigt lezers aan om op een compassievolle manier met hun pijn om te gaan en biedt inzichten en hulpmiddelen om hun fysieke en emotionele welzijn te verbeteren, ondanks de aanwezigheid van aanhoudende pijn.

Bekijk Aandacht voor pijn de Paperback (17 september 2018)

Leven en omgaan met chronische pijn

In “Leven en omgaan met chronische pijn” deelt Marianne Baudenelle diepgaande inzichten en praktische strategieën om mensen te helpen de uitdagingen van chronische pijn aan te gaan en te overwinnen. Het boek behandelt een breed scala aan onderwerpen, van de fysiologie van pijn tot emotionele aspecten, en biedt lezers waardevolle tools en technieken, waaronder mindfulness en zelfcompassie, om hun pijn te begrijpen, beheren en transformeren.Baudenelle stelt mensen in staat om een gezonder en bevredigender leven te leiden, zelfs te midden van chronische pijn, door middel van zelfbewustzijn en positieve verandering.

Bekijk Leven en omgaan met chronische pijn de Paperback (20 februari 2015)

Over leven met chronische pijn

“Over leven met chronische pijn” van Anna Raymann biedt een diepgaand inzicht in de wereld van chronische pijn en biedt praktische en emotionele ondersteuning voor degenen die er dagelijks mee leven. Het boek verkent de complexiteit van chronische pijn, van de medische aspecten tot de psychologische en sociale impact op het leven van de patiënt. Raymann deelt haar eigen ervaringen als patiënt en put uit haar expertise als pijnconsulent om lezers te voorzien van waardevolle informatie, strategieën en adviezen om de kwaliteit van leven te verbeteren en de regie terug te nemen over hun gezondheid, ondanks de aanwezigheid van aanhoudende pijnklachten.

Bekijk Over leven met chronische pijn de Paperback (31 oktober 2023)
Bekijk Over leven met chronische pijn het E-book (31 oktober 2023)