Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Fibromyalgie boeken

Wat is fibromyalgie? Wat zijn de symptomen van fibromyalgie? Wat is een fibromyalgie aanval? Een aantal vragen die we beantwoorden op onze pagina over fibromyalgie.

Ben je benieuwd naar meer verdiepende informatie? Bekijk dan deze verzameling van 10 boeken over fibromyalgie. Onder elke beschrijving zijn linkjes toegevoegd naar een pagina waar je het boek kunt bestellen.

Leven met fibromyalgie

“Leven met fibromyalgie” door Sjoukje Okma is een informatieve en empathische gids die de complexiteit van fibromyalgie begrijpelijk maakt. Dit boek biedt een waardevolle bron van kennis en praktische tips voor zowel patiënten als hun naasten, waarbij het niet alleen de medische aspecten van de aandoening behandelt, maar ook de emotionele en sociale uitdagingen belicht waarmee degenen die met fibromyalgie leven, dagelijks te maken hebben.

Bekijk Leven met fibromyalgie de Paperback (9 juli 2019)

Bekijk Leven met fibromyalgie E-book (28 augustus 2019)

Uit de schaduw

“Uit de schaduw” door Diane Vandevenne is een ontroerend en inspirerend verhaal van haar persoonlijke reis door het leven met fibromyalgie. Met eerlijkheid en moed deelt de auteur haar ervaringen, worstelingen en triomfen, en biedt ze hoop en ondersteuning aan degenen die met deze chronische aandoening worden geconfronteerd. Het boek nodigt lezers uit om de kracht van veerkracht en zelfontplooiing te ontdekken, ondanks de uitdagingen van fibromyalgie.”

Bekijk Uit de schaduw de Paperback (8 februari 2015)
Bekijk Uit de schaduw E-book (10 februari 2015)

Fibromyalgie (omgaan met weke-delenreuma)

Het boek “Fibromyalgie, omgaan met wekedelenreuma (gegeneraliseerd pijnsyndroom)” van Huub Fest biedt een uitgebreide en informatieve kijk op fibromyalgie, een aandoening gekenmerkt door chronische pijn en gevoeligheid in de spieren en weke delen. De auteur bespreekt de symptomen, diagnose en behandeling van fibromyalgie, en geeft waardevolle inzichten in hoe patiënten kunnen leren omgaan met de fysieke en emotionele uitdagingen die deze aandoening met zich meebrengt. Het boek biedt praktische tips voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen die met fibromyalgie te maken hebben.

Bekijk Fibromyalgie de Paperback (10 januari 2012)
Bekijk Fibromyalgie E-book (14 februari 2013)

Fibromyalgie, de puntjes op de i

“Fibromyalgie, de puntjes op de i” door Aty van Galen is een informatieve gids die de complexe wereld van fibromyalgie verklaart en verlicht. Van Galen biedt heldere inzichten in de symptomen, oorzaken en behandelingen van deze chronische aandoening, en ze begeleidt lezers bij het begrijpen van de dagelijkse uitdagingen waarmee fibromyalgiepatiënten worden geconfronteerd. Dit boek is een waardevolle hulpbron voor zowel degenen die fibromyalgie hebben als voor hun dierbaren, en het biedt praktische tips voor het beheren van de aandoening en het verbeteren van de kwaliteit van leven.”

Bekijk Fibromyalgie, de puntjes op de i de Paperback (11 november 2011)

Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte

Het boek “Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte” van An Lommerse geeft inzicht in fibromyalgie, een complexe aandoening gekenmerkt door chronische pijn en andere symptomen. Het boek biedt informatie over de diagnose, behandelingsopties en praktische tips om met de ziekte om te gaan. Het benadrukt het belang van begrip en zelfzorg voor mensen die met fibromyalgie leven, evenals voor hun dierbaren, en biedt een holistische kijk op het beheer van deze uitdagende aandoening.

Bekijk Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte de Paperback (31 mei 2019)

Wat bij gewrichtsklachten

In het boek “Wat bij gewrichtsklachten?” van Philippe van der Wee wordt uitgebreide informatie geboden over verschillende vormen van gewrichtsklachten, zoals artritis, artrose en andere aandoeningen. Het boek behandelt de symptomen, diagnostische benaderingen en diverse behandelingsmogelijkheden, zowel medisch als op het gebied van levensstijl. Met praktische tips en advies helpt het boek mensen met gewrichtsklachten om weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid en welzijn.

Bekijk Wat bij gewrichtsklachten de Paperback (11 september 2017)

Fibromyalgie (van ontkenning naar erkenning)

Het boek “Fibroyalgie (van ontkenning naar erkenning. Memoires van een arts)” geschreven door Joop Boersma richt zich op de persoonlijke en professionele ervaringen van de auteur als arts die geconfronteerd wordt met de complexe aandoening fibromyalgie. Door zijn memoires deelt Boersma niet alleen inzichten in de medische aspecten van de ziekte, maar verkent hij ook de emotionele en sociale gevolgen voor patiënten, waarbij hij streeft naar meer erkenning en begrip voor deze vaak onbegrepen aandoening.

Bekijk Fibromyalgie de Paperback (7 december 2019)
Bekijk Fibromyalgie het E-book (16 februari 2020)

Fibromyalgie anders bekeken

“Fibroyalgie Anders Bekeken” van Herlinde Jacobs biedt een vernieuwende kijk op fibromyalgie, waarbij de auteur de nadruk legt op het begrijpen van de ziekte en het leren omgaan met de symptomen. Het boek richt zich op het stimuleren van zelfinzicht en zelfzorg, waarbij de lezer wordt aangemoedigd om actief betrokken te zijn bij het beheer van hun gezondheid. Jacobs deelt haar eigen ervaringen en benadrukt het belang van een holistische benadering van fibromyalgie, waarbij zowel lichaam als geest in beschouwing worden genomen. Ze reikt praktische tools aan om met de uitdagingen van fibromyalgie om te gaan en benadrukt het belang van acceptatie en positieve veranderingen in levensstijl.

Bekijk Fibromyalgie anders bekeken de Paperback (24 mei 2019)
Bekijk Fibromyalgie anders bekeken het E-book (8 mei 2019)

Fibromyalgie (de diagnose doorprikt)

Het boek “Fibromyalgie, De diagnose doorprikt” van Sophie De Jonghe biedt een diepgaande en kritische blik op fibromyalgie, een complexe aandoening die vaak wordt gekenmerkt door chronische pijn en vermoeidheid. De auteur onderzoekt de diagnose en behandeling van fibromyalgie en stelt vragen bij de gangbare medische benaderingen, en moedigt lezers aan om kritisch na te denken over deze aandoening en de impact ervan op het leven van patiënten.

Bekijk Fibromyalgie de Paperback (24 mei 2023)

Gruwen, grienen, groeien en glimlachen

Het boek “Gruwen, grienen, groeien en glimlachen” van Karin van der Wal-Vollers neemt de lezer mee op een ontroerende reis door het leven van de auteur, waarin ze haar persoonlijke ervaringen en uitdagingen deelt. Het boek behandelt haar worstelingen met ziekte, verdriet en verlies, maar ook haar groei en veerkracht in het omgaan met deze obstakels. Door middel van persoonlijke verhalen en reflecties verkent ze de emotionele reis van rouw, acceptatie en uiteindelijk het vinden van vreugde en voldoening in het leven.

Bekijk Bekijk Gruwen, grienen, groeien en glimlachen de Paperback (13 september 2019)