Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Kun je je geld beter aan ervaringen of spullen besteden?

Gelukkig van spullen

Uit onderzoek is gebleken dat je een goed gevoel kunt krijgen van het kopen van spullen. Dit zal je misschien wel herkennen. Na een dagje shoppen voel je je blij en content met alle nieuwe kleding en interieuritems die je hebt gekocht. Deze staat van geluk duurt echter niet zo lang. De nieuwe spullen zijn even spannend maar we raken er binnen no time aan gewend. Het wordt het nieuwe normaal en we zijn ondertussen alweer op zoek naar iets beters.

Geld uitgeven aan ervaringen

Je kunt daarom je geld beter uitgeven aan ervaringen, hier blijken we namelijk een veel langer geluksgevoel van te krijgen. Hoe dat precies kan? Ervaringen dragen bij aan onszelf maar materiele dingen zijn geen onderdeel van onze identiteit. Om een voorbeeld te geven: een nieuwe fiets gaat niet veranderen wie je bent. Een mooie reis of gitaarlessen doen dat wel.

Ervaringen beleef je samen

Daarbij komt dat je ervaringen vaak samen beleefd. Dit hoeft natuurlijk niet

altijd zo te zijn maar je deelt ervaringen in ieder geval vaker dan spullen. Door samen de lekkerste pizza te eten in Italië of een kippenvelconcert bij te wonen, creëer je verhalen die je nooit zult vergeten. Bij spullen is dit toch minder, kun jij je het mooiste kledingstuk wat je vijf jaar geleden hebt gekocht nog herinneren?

Spullen of ervaring?

Je kunt best gelukkig worden van spullen. Soms geeft het een gevoel van vrijheid of ben je trots dat je een groot cadeau voor jezelf kan kopen na een periode hard werken. Maar onbewust kopen we meer spullen dan we nodig hebben en het is daarom goed om je hiervan bewust te worden.

Voor mij is het in ieder geval duidelijk: ik ga nog vaker mijn geld besteden aan ervaringen in plaats van spullen. Natuurlijk heb je af en toe nieuwe spullen nodig maar écht minder dan je denkt. Sta bewust stil bij een aankoop en weeg af of je het geld niet liever aan een mooie ervaring besteedt.

Geef jij meer geld uit aan spullen of ervaringen?