Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Zo ziet een revalidatietraject bij Medinello eruit

Bij Medinello werken we samen aan jouw gezondheid. Dit houdt onder andere in dat we revalidatietrajecten aanbieden die je helpen om te herstellen of om een zelfstandiger leven te leiden.

In deze blog willen wij je hier graag meer over vertellen en geven we een overzicht van hoe zo’n revalidatietraject bij Medinello eruit ziet.
 

Een intake bij Medinello

Wanneer je eenmaal een verwijzing hebt gekregen van een arts of medisch specialist om aan een revalidatietraject te beginnen, starten we met een intake. Dit bestaat uit een kennismakingsgesprek met de behandelaar en een uitgebreid onderzoek naar de klachten.

Zo kijken zowel een psycholoog, fysiotherapeut als revalidatiearts naar jouw situatie. Ze kijken hierbij bijvoorbeeld tegen welke problemen je aanloopt in het dagelijks leven, wat de belangrijkste klachten zijn en op welke manier je deze nu probeert op te lossen. Aan de hand van dit onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
 

De behandeling

Vervolgens wordt de behandeling gestart. Afhankelijk van jouw situatie en persoonlijke doelen volg je een aantal modules. Zo kun je fysieke training krijgen, psychologische begeleiding of pijneducatie. Daarnaast zijn er ook modules gericht op je leefstijl zoals balans in je dag, ontspanning en mindfulness. Deze kunnen zowel individueel als in een groep plaatsvinden.
 

Constante evaluatie

Tijdens de behandeling kijken de behandelaars constant naar hoe het gaat met jouw ontwikkeling. Ook herhalen ze de doelen zodat je deze goed voor ogen hebt. Regelmatig evalueren ze jouw situatie en kijken ze of er vooruitgang is geboekt. Aan de hand daarvan kan de behandeling eventueel worden aangepast.

Wanneer je de beoogde doelen hebt bereikt, loopt de behandeling ten einde en bouw je de behandeling rustig af. Je leert steeds meer om zelfstandig toe te passen wat je hebt geleerd tijdens de behandeling, zodat je met een goed gevoel naar huis kan. Tot slot zal er nog een eindevaluatie met de behandelaars plaatsvinden om het revalidatietraject te bespreken.
 

Unieke benadering

Het revalidatietraject bij Medinello heeft een unieke benadering. Bij Medinello is de behandeling namelijk niet alleen gericht op het omgaan met jouw klachten, maar wordt er ook veel aandacht gegeven aan leefstijladviezen. Jouw leefstijl kan namelijk van grote invloed zijn op de klachten en je gemoedstoestand. Door fysieke training te combineren met aanpassingen aan de leefstijl, kunnen goede resultaten worden geboekt.

Heb je vragen over een revalidatietraject bij Medinello? Stel deze dan gerust!