Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

5 zaken waar je geen controle over hebt

Iedereen heeft wel eens zo’n dag waarop alles mis gaat. Je slaapt door de wekker heen, morst koffie, fietst door de regen en komt te laat op je afspraak. Er zijn eigenlijk twee dingen die je op zo’n dag kunt doen. Je opwinden over de vervelende situatie óf je erbij neerleggen. Je hebt er immers toch geen controle over. Net als met zoveel dingen in het leven. Daarom in deze blog vijf zaken waar je geen controle over hebt.

Het weer

Om maar gelijk met een cliché te beginnen, het weer is iets waar je absoluut geen controle over hebt. Toch proberen we het elke keer weer. Hoe vaak gaat een gesprek wel niet over het weer of hopen we dat het op die ene dag zonnig blijft. Maar het maakt niet uit hoe hard we hopen, het weer doet toch wel wat het wil. Dus leg je erbij neer, koop een regenjas en omarm alle weertypen!

Het verkeer

Ook zo’n dagelijks ritueel waar we helaas geen controle over hebben, is het verkeer. De eeuwige files, trage fietsers en opvolgende rode stoplichten, het zijn zaken die je gewoon moet accepteren. Door te proberen er controle op uit te oefenen en in een recordtempo je bestemming te bereiken, zal alleen maar frustratie oproepen. Laat het dus los en vertrek desnoods wat eerder van huis.

 
 
 

De mening van een ander

Hoe vaak piekeren we wel niet over de gedachten van een ander? Te vaak als je het mij vraagt. Wat zal hij ervan vinden dat ik ga stoppen met mijn goedbetaalde baan? Vindt zij het niet vervelend als ik morgen wat later ben? Let it go. Je hebt geen controle over de gedachten van een ander, dus waarom zou je erover nadenken? Laat je hier niet teveel door leiden en maak je eigen keuzes.

Het verleden en de toekomst

We kunnen niet terug en niet vooruit in de tijd. Dat weten we natuurlijk maar toch blijven we er over nadenken. Het heeft dus geen zin om je zorgen te maken over de dingen die je vorige week hebt gezegd of wat er volgende week misschien zou kunnen gebeuren. De ervaring leert dat het toch altijd net anders gaat dan je had voorspeld.

Veranderingen

Tot slot iets waar het leven volgens mij om draait: verandering. Er vinden constant veranderingen plaats in ons leven, soms klein en soms groot. Zo gaat je favoriete bakker in de buurt dicht en gaat je beste vriendin verhuizen naar een ander land. Laat de controle los, vertrouw op een goede uitkomst en omarm de verandering!

Ken jij nog meer zaken waar je geen controle over hebt?