Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Zo houd je het vakantiegevoel vast!

vakantie loopt weer op zijn eind, de scholen zijn begonnen en de kantoren zitten vol. Of je nu in Nederland bent geweest of een paar weken in het buitenland, het was een prachtige zomer! Om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden en niet meteen in de (werk-)stress te schieten, hebben wij een aantal tips voor je verzameld. Benieuwd? Lees dan verder!

Plan een dagje uit

Waar we op vakantie er vaak elke dag wel even op uit gaan, hebben we thuis de neiging om binnen te blijven. Huishoudelijke klusjes, een film kijken of lekker koken. Prima, maar dat echte vakantiegevoel krijg je er niet van. Plan daarom spontaan een dagje weg naar een leuk dorp in de buurt of een fijn restaurant waar je nog nooit bent geweest.

Kook gerechten van de vakantie

Ging je op vakantie elke dag uitgebreid brunchen met croissants en vers fruit? Doe dat dan ook op een doodnormale zondag. At je in Spanje elke avond tapas en pinxtos? Dat kan thuis ook. Ga op zoek naar hét gerecht van jouw vakantie en maak deze thuis!

Zet je internet uit

Wanneer je op vakantie bent, zit je veel minder op internet dan thuis. Je pakt dan niet even je laptop erbij en laat die telefoon toch vaker uit. Eenmaal thuis verval je snel weer in oude gewoontes en ben je vaker online dan je misschien wilt. Oplossing: zet je internet even uit. Als het echt dringend is, bellen vrienden je wel!

Haal vakantieherinneringen op

Om weer even dat ultieme vakantiegevoel te krijgen, kun je de fijnste herinneringen van je vakantie ophalen. Denk terug aan die mooie wandeling, dat fantastische restaurant of die gezellig avond bij het kampvuur. Om de herinneringen echt levend te maken, kun je ze opschrijven of foto’s terug kijken. Tip: luister ondertussen de muziek die je op vakantie veel afspeelde!

Neem een vakantiegewoonte over

Las je op vakantie elke dag een boek voordat je ging slapen? Of maakte je een korte wandeling door de omgeving? Wat je gewoonte ook was, neem hem over en doe het ook thuis. Het is nooit verkeerd om elke dag even een klein ontspanmoment in te lassen.

Kijk niet teveel op de klok

Op vakantie gaan we heel anders met tijd om en dat voelt heerlijk. Nu gaat dat thuis misschien iets lastiger met allerlei verplichtingen. Een weekenddag is echter prima geschikt voor een arm zonder horloge. Probeer de hele dag niet op de tijd te kijken en verlies je in leuke activiteiten. Dat voelt bijna als vakantie!

Wat doe jij om het vakantiegevoel te behouden?