Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Ben jij in balans? Lees het in deze blog!

Het is tegenwoordig een veel voorkomend begrip: in balans zijn. Mensen zijn in hun drukke levens steeds meer bezig met het vinden van een balans. Dat is ook niet zo gek, een goede verdeling tussen activiteiten en rust zorgt voor een fijn leven. Helaas is dit niet altijd even makkelijk. In deze blog gaan we het hebben over hoe je in balans komt en geven wij een aantal nuttige tips.

Zeg vaker ‘nee’

De balans vinden heeft met name te maken met het bewaken van je eigen grenzen. Wanneer je over deze grens gaat, ben je uit balans. De hele dag door krijg je verzoekjes of je iets kunt doen. Helaas kun je niet alles tegelijk en is het belangrijk om aan te voelen waar jij op dat moment behoefte en ruimte voor hebt. Zal de activiteit je uit balans halen? Zeg dan ‘nee’ en doe wat voor jou belangrijk is. Je zult zien dat je veel minder vaak opgebrand bent.

Ga offline

Een van de dagelijkse bezigheden die ons uit balans halen zijn prikkels van het internet. Filmpjes op Youtube, Instagram feeds en Facebook posts eisen een groot deel van onze aandacht op. We krijgen de hele dag door informatie waardoor je het gevoel hebt constant bezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat je uit balans raakt en je onrustig voelt. Ga dus wat vaker offline en verruil je laptop en smartphone voor een wandeling in de natuur of een goed boek.

 

Zorg goed voor jezelf

We razen onszelf nogal eens voorbij. Er zijn belangrijke weken op het werk, de kinderen gaan voor en je wilt ook graag je vrienden zien. Hierbij vergeet je jezelf, terwijl al deze zaken niet werken als jij er niet 100% bent. Zorg daarom goed voor jezelf en plan regelmatig tijd in voor jezelf. Ga lekker in bad, maak een gezonde maaltijd of ga in je eentje naar de bioscoop. Zo creëer je een mooie balans tussen tijd voor jezelf en tijd voor anderen.

Werk efficiënt

Voor de meeste mensen is werk een groot onderdeel van hun leven. Je kunt het daarom maar beter zo leuk mogelijk maken! Om niet ook nog eens overuren te maken, is het fijn om efficiënt te werken. Dit zorgt ervoor dat je tijd overhoudt voor vrije tijd, die net zo belangrijk is. Probeer taken op te delen, voldoende pauzes in te lassen en blijf in beweging. Dit zorgt ervoor dat je werk niet te veel energie opeist.

Volg een yoga les

Tot slot kun je wekelijks een yoga-les volgen om weer even in contact met jezelf te komen. Yoga is niet zweverig maar een manier om je lichaam en geest terug te brengen naar het hier en nu. Je leert de emoties van de dag los te laten. Na een yoga-les voel ik me in ieder geval altijd weer in balans!

Wat is jouw ultieme tip om in balans te blijven?