Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

5 tips om je weerstand te verhogen

Het griepseizoen komt er weer aan en om dit te voorkomen kun je de komende tijd extra letten op je weerstand. Eigenlijk is het vrijwel altijd goed om je weerstand op peil te houden en gezond te leven. Je weerstand verhogen is hetzelfde als je immuunsysteem versterken. In deze blog vertellen wij hoe je dit kunt doen en geven we een aantal handige tips!

Zorg voor rust en ontspanning

Bij het verhogen van je weerstand denken we meestal meteen aan het eten van bepaalde voeding. Net zo belangrijk is het om voldoende rust te nemen en te ontspannen. Een gebrek aan slaap kan namelijk zorgen voor een zwak immuunsysteem en de kans op ziekte verhogen. Ook is stress een boosdoener wanneer het aankomt op je weerstand. Doe daarom dagelijks een meditatie- of mindfullness oefening om stress tegen te gaan.

Neem probiotica

Misschien heb je wel eens van deze term gehoord, probiotica zit namelijk onder andere in yoghurt en zuurkool. Daarnaast kun je het ook als supplement nemen en komt de stof vrij wanneer je producten fermenteert. Probiotica zorgt ervoor dat je darmen goed functioneren en verdringen de slechte stoffen. Hierdoor versterken ze het immuunsysteem en zorgen ze voor extra bescherming wanneer je stress hebt.

 
 
 
 
 

Eet minder suiker

In onze maatschappij eten we meer suiker dan we nodig hebben. Om je weerstand te vergroten is het daarom goed om met name geraffineerde suiker uit je dagelijkse voeding te halen. Geraffineerde suiker vind je in producten zoals snoep, koekjes, frisdrank maar ook sommige ontbijtgranen of zuiveldranken. Deze suiker heeft een directe impact op je immuunsysteem en kunnen deze in zijn geheel lamleggen. Op die manier kan het veel schade aanrichten in je lichaam. Eet dus wat minder suiker de komende tijd!

Eet goede vetten

In onze voedingsmiddelen maken we een onderscheid tussen goede en slechte vetten. Deze goede vetten worden soms onterecht overgeslagen omdat mensen het idee hebben dat ‘vet’ slecht is. Gezonde vetten heeft je lichaam echter nodig en hebben een sterk effect op het immuunsysteem. Gezonde vetten vind je in noten, zaden, avocado, olijven en vette vis zoals zalm en makreel.

Heb plezier en lach!

Tot slot een advies wat alleen maar leuk is om op te volgen: lach meer! Door veel te lachen, voel je je goed en lukt het beter om te ontspannen. Tijdens het lachen komen er stoffen vrij in je lichaam die een positieve invloed hebben op je immuunsysteem. Door ontspanning worden stoffen die een ontsteking in je lichaam kunnen veroorzaken verminderd.

Ben jij bewust bezig met het verhogen van je weerstand?