Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Waarom de natuur ons gelukkig maakt

Een helderblauwe zee, de wind in je haren en uitzicht op glooiende heuvels. Wie vindt het nou niet heerlijk om buiten in de natuur te zijn? En dat is niet voor niks… Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de natuur ons gelukkig maakt. Benieuwd hoe dit precies zit? In deze blog vertellen we er meer over en geven we een aantal redenen waarom je vaker de natuur in moet gaan.

Invloed natuur op geluk

Uit onderzoek van de Universiteit van Essex is gebleken dat de natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid én ons geluksgevoel. Het zorgt voor meer positieve gedachten, meer lichaamsbeweging, een betere gezondheid en meer respect voor de aarde. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je beter slaapt en meer energie hebt, wat ook weer leidt tot een groter geluksgevoel.

Natuur in Nederland

Nu zijn we in Nederland niet gezegend met hoge bergen en parelwitte stranden maar dat betekent niet dat je hier niet van de natuur kunt genieten. Wat dacht je van de idyllische Waddeneilanden, de uitgestrekte heide op de Veluwe of het grote aantal meren in Friesland. Maar natuur is ook de veranderende kleur van de blaadjes aan de bomen in de herfst of de groene bossen in de lente. Wanneer jij je er bewust van wordt, is er veel natuur in ons land om gelukkig van te worden.

Redenen om de natuur in te gaan

Ben je al overtuigd om vaker de natuur in te gaan? Zo niet, lees dan nog even verder! We hebben namelijk een aantal redenen voor je opgesomd om meer naar buiten te gaan:

  • Het zorgt voor de nodige ontspanning;
  • Je gedachten komen even tot rust;
  • Bewegen draagt bij aan een gezond lichaam;
  • Buiten zijn vermindert depressieve gevoelens;
  • Je maakt buiten meer vitamine D aan;
  • Het vermindert stress en een opgejaagd gevoel;
  • Je wordt er creatief van en kan je beter concentreren;
  • Het verhoogt je immuunsysteem;
  • Buiten zijn is heerlijk!

Het is af en toe dus heel fijn én gezond voor je geest en lichaam om de natuur in te gaan. Neem even afstand van het dorp of de stad waar je woont en plan een weekend of weekje weg in de natuur. Wil je echt regelmatig naar buiten? Denk dan eens na over het nemen van een hond of koop een goede mountainbike waarmee je lange afstanden kunt fietsen.