Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Waarom planten je gelukkig maken

Heb jij veel planten in je huis? Mocht het antwoord hierop ‘nee’ zijn dan wordt het tijd om wat mooie planten aan te schaffen. Planten zijn namelijk niet alleen een toevoeging aan je interieur, ze hebben ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen én maken gelukkig. Benieuwd hoe dit precies zit? Lees dan verder!

Planten verminderen stress

Een groot deel van onze bevolking kampt wel eens met stress. Dit is natuurlijk niet fijn en ook niet goed voor je gezondheid. Kamerplanten kunnen stress verminderen door de groene kleur. Deze kleur heeft een bewezen rustgevende invloed op mensen. Het beïnvloedt de gevoelens van welbevinden positief en werkt hierdoor stress verlagend. Vergelijk het met een wandeling door de natuur, daar word je ook vaak rustig van.

Planten zorgen voor meer concentratie

Van een aantal kamerplanten is wetenschappelijk bewezen dat ze een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten filteren de schadelijke stoffen uit de lucht waardoor er zuivere zuurstof overblijft. Met deze zuivere zuurstof werken je hersenen beter, wat weer zorgt voor een betere concentratie. Daarnaast verbetert het ook nog eens de werking van je geheugen met maar liefst 20 procent. Ideaal dus als je vaak thuis werkt!

Planten verminderen de kans op hart- en vaatziekten

Uit onderzoek in Canada is gebleken dat mensen die wonen in een groene omgeving minder kans hebben op hart- en vaatziekten. De planten verbeteren de luchtkwaliteit, werken bloeddruk verlagend en bevorderen gezonde voeding en lichamelijke activiteit. Deze factoren resulteren in een gezond lichaam, wat weer zorgt voor een mindere kans op hart- en vaatziekten.

Planten zorgen voor een betere nachtrust

Er zijn een aantal planten die de slaapkwaliteit verbeteren en zorgen voor een goede nachtrust. Eén daarvan is de gardenia, het bestandsdeel ‘crocetine’ in deze plant werkt kalmerend en zorgt voor een minder vaak onderbroken slaap. Daarnaast werkt de valeriaan om sneller in slaap te vallen en zorgt lavendel voor een rustiger verloop van de REM-slaap.

Planten maken gelukkig

Tot slot is bewezen dat de aanwezigheid van planten leidt tot blije emoties en brengen ze je in een positieve stemming. Zo werkt lavendel vooral ontspannend en zorgt de geranium voor een betere hormoonbalans. Ook geeft iets verzorgen en helpen met groeien ons een positieve ervaring. Planten creëren natuurlijk ook gewoon een fijne en gezellige sfeer in huis, wat kan zorgen voor een geluksgevoel.

Heb jij veel planten in huis?