Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Bewust omgaan met social media

In ons dagelijks leven neemt social media een steeds grotere plek in, zowel op je werk als in je privéleven. Een ontwikkeling die zowel positieve als negatieve gevolgen heeft. Aan de ene kant houden we ervan om geïnspireerd te raken en contact te maken met anderen. Aan de andere kant kan het ons ook onzeker maken en verslavend zijn. Hoe vind je hierin de balans? In deze blog vertellen wij het je.

Ruim je volgers lijst op

Op het ‘volg’-knopje is zo geklikt en we volgen online dan ook meer mensen dan we eigenlijk willen. Want word je nu écht blij van al die fitgirls in je tijdlijn? Wees je bewust van wie je volgt en ruim je volgerslijst op. Vraag je bij elk account af of je het nog de moeite waarde vindt om deze persoon te volgen. Krijg je een onzeker of negatief gevoel van een account? Ontvolg! Zo creëer je een tijdlijn die enkel vermakelijk en inspirerend is.

’Verstop’ de app op je telefoon

Word jij altijd afgeleid door het Facebook of Instagram icoontje terwijl je eigenlijk alleen even je mail wou checken? Dan is het misschien een goed idee om de app te ‘verstoppen’ op je telefoon. Zet de app op het laatste tabblad en zorg er hiermee voor dat het klikken erop een bewuste beslissing wordt. Zo doorbreek je de gewoonte om telkens doelloos door je tijdlijn te scrollen.

   

   

Plan telefoonloze tijd in

Het is helemaal niet erg om een paar keer per dag op je telefoon te kijken of je leven te delen op social media. Verslaving ligt echter op de loer. Plan daarom elke dag wat tijd in waarin je iets zonder telefoon gaat doen. Dit kan bijvoorbeeld een stuk wandelen zijn, sporten, lezen of mediteren. Leg je telefoon tijdelijk in een lade of stop hem in je tas en geniet van de rust!

Telefoon uit de slaapkamer

Check jij ook altijd meteen je telefoon als je wakker wordt? Dit ritueel is bijna niet meer weg te denken uit onze ochtend, terwijl we hier tien jaar geleden prima zonder konden. Om rustig wakker te worden is het beter om je telefoon niet in de slaapkamer te leggen. Begin de dag zonder telefoon en neem alle mailtjes en appjes pas door wanneer jij er behoefte aan hebt.

Deel niet alles

Natuurlijk is het leuk om je leven te delen met anderen op social media en hen zo te amuseren en inspireren. Soms ontstaat hierdoor echter de neiging om alles wat je doet vast te leggen. Dit resulteert in het feit dat je de hele vakantie alleen maar bezig bent met het perfecte plaatje in plaats van dat je tot rust komt. Deel daarom niet alles en geniet bewust van wat je aan het doen bent.

Hoe ga jij om met social media?