Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

Zo start je de dag positief!

Het liefst beginnen we natuurlijk elke dag vrolijk en blij maar zo werkt het helaas niet. Het is niet altijd makkelijk om de dag met een positieve mindset te beginnen. Toch willen wij je vragen het te proberen want als je de dag goed begint, is de rest van de dag ook een stuk leuker! In deze blog vertellen wij daarom hoe je de dag positief kan starten.

Waarom is positief denken zo belangrijk?

Door de dag positief te beginnen, is de kans groter dat de hele dag goed en positief verloopt. Dit is natuurlijk geen garantie, er kunnen altijd vervelende situaties voorvallen, maar je blijft niet hangen in een negatieve mindset.

Zodra je wakker wordt, legt je brein vaak meteen de focus op de overvolle dag die op je wacht. Door dit om te draaien en de dag op een positieve manier te beginnen, kun je voorkomen dat je meteen in een angstige of gestreste modus komt.

Tips voor een positief begin

Om de dag positief te beginnen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 
 
 
 

Ga sporten

Door vroeg in de ochtend te sporten, krijg je veel energie voor de rest van de dag. Dit kan iedereen wel gebruiken! Ga lekker een rondje hardlopen door het park (waar het nog lekker rustig is), ga naar de sportschool of doe wat oefeningen in huis. Je zult zien dat je energielevel de rest van de dag hoog blijft.

Stel jezelf een positieve vraag

Stel jezelf nadat je wakker bent geworden een van de volgende vragen: “Waar ben ik dankbaar voor vandaag?”, “Wat ging gister goed?” of “Wat kan ik nu doen om me goed voelen?”.

Door dit te doen kun je jouw gedachten de goede kant op sturen. Je komt als het ware in een positieve “vibe”. Er zijn natuurlijk nog veel meer vragen die je kunt stellen, als ze maar positief zijn en er voor jou toe doen.

Zet muziek op

Muziek heeft een bijzondere invloed op ons. Wanneer we droevige muziek luisteren, zullen we ons ook sneller verdrietig voelen. Luisteren we vrolijke muziek? Dan zullen we ons positiever voelen. Maak dus een playlist met muziek waarbij jij je fijn en vrolijk voelt en zet die ’s ochtends aan.

Wat is jouw ultieme tip om positief aan de dag te beginnen?