Medinello

Zorg van de toekomst

Revalideren bij chronische (pijn) klachten

Leer ons kennen

6 tips voor een ontspannen vakantie

Eindelijk breekt na een drukke periode die langverwachte vakantie aan. Maar nu het eenmaal zover is, heb je opeens nog meer stress. Vakantiestress welteverstaan, het lukt maar niet om te ontspannen en je weet niet wat je aan moet met al die vrije tijd. Je bent niet de enige die dit heeft. In deze blog delen wij daarom zes tips voor een ontspannen vakantie. Zodat je heerlijk uitgerust en stressvrij weer thuiskomt!

Ontdek je vakantiegevoel

Voor iedereen is vakantie anders. Waar de een in zijn vrije tijd intens geniet van een lange stranddag, maakt een ander liever een lange wandeling door de bergen. Probeer je daarom bewust te worden van waar jij tijdens een vakantie echt blij van wordt. Schrijf het op en bespreek het met de mensen waarmee je op vakantie bent. Zo kun je rekening houden met en de vakantie naar ieders wens invullen.

Vind een balans

Deze sluit aan op de vorige tip en houdt in dat je een balans vindt tussen de activiteiten die je doet met anderen en dingen doet die jijzelf leuk vindt. Het kan ook heerlijk zijn om op vakantie even wat in je eentje te gaan doen. Wanneer niemand zin heeft om een museum te bezoeken maar jij dit graag wilt, moet je dus gewoon gaan! Hiermee creëer je een fijne balans voor jezelf en anderen tijdens een vakantie.

Verwacht niet teveel

Misschien heb je heel lang op jouw vakantie moeten wachten en heb je er daardoor steeds hogere verwachtingen aan gesteld. Je ziet al helemaal voor je hoe de plaats van bestemming en accommodatie eruit zien. Dit kan echter wel gevaarlijk zijn want ook op vakantie kan het regenen of af en toe niet zijn zoals je had bedacht. Laat je verwachtingen daarom los en zie een regenbui als een mooie kans om dat dikke boek uit te lezen.

Geniet van de kleine momenten

Dit geldt eigenlijk niet alleen op vakantie maar ook thuis: geniet van de kleine fijne momenten. De zon op je huid, een koud glas wijn, het geluid van vogels of krekels en de geur van de zee. Je zult zien dat je dan helemaal in het moment komt en bewuster geniet van de vakantie.

Probeer gezond te blijven eten

Natuurlijk is vakantie de uitgelezen periode om lekker te eten waar je zin in hebt en niet teveel op je voeding te letten. Dit moet je ook zeker doen! Verlies echter niet de balans uit het oog. Wanneer je twee weken lang alleen maar snelle koolhydraten en vette producten eet, zal je lichaam het moeilijk krijgen. Je voelt je minder fit en dat is niet wat je wil op of na je vakantie. Probeer daarom af en toe ook gezonde voeding zoals fruit, groente, volkoren producten en niet teveel suiker te eten.

Bezoek niet teveel plekken

Misschien heb je de neiging om eenmaal op bestemming alles in de omgeving te willen zien. Probeer dit los te laten. Je kunt nooit alles zien en het is uiteindelijk leuker om een paar plekken echt te leren kennen in plaats van twintig plekken half. Dit zorgt voor veel meer rust waardoor je stressvrij van je vakantie kunt genieten. Gun je lichaam en geest de nodige rust!

Wat is jouw ultieme tip om ontspannen op vakantie te gaan?